Om Lindöskolan

Lindöskolan ligger naturskönt nästan mitt i staden. Vi har gångavstånd till havet, stadskärnan och den fantastiska naturen.

I vår verksamhet utnyttjar vi vårt stadsnära läge med besök på stadsbiblioteket, läns-och konstmuseet, slottet, domkyrkan, ishallen, Gymnasten etc. Vi har nära till vackra
strövområden som Lindö, Tallhagsskogen, Skälby och Svinö. Skolans läge är unikt
för utveckling och lärande.

Skolan har ca 300 elever från förskoleklass till årskurs 6. Årskurs F-3 befinner sig i lokalerna på Lindövägen och årskurs 4-6 är lokaliserade på det nya skolområdet Telemarken (Gröndalsvägen).

Vi har flera fritidshem som är riktade till olika åldersgrupper. Våra fritidshem har namn från svenska fyrar. Med lite fantasi symboliserar fyrarna hur vi i skolan lär våra elever att navigera in i framtiden med hjälp av tydliga kartor.

Kunskapskvaliteter och mål diskuteras och kommuniceras inom varje kunskapsområde utifrån demokratiska processer om vad elever i dag ska lära sig
i skolan.

Lindöskolan är en VI-skola. Det innebär att skolan samarbetar med lärarutbildningen på Linnéuniversitetet. Att vara en VI-skola betyder att studenter gör verksamhetsintegrerad praktik två dagar per vecka, varannan vecka. Vi är stolta att få vara med att utbilda framtidens lärare.

Lindöskolan ritades av dåvarande stadsarkitekt Nils Carlgren, byggdes under krigsåren och invigdes 1945. Sedan dess har många kalmariter, skolformer och läroplaner passerat. Av schaktmassorna från byggnationen schaktade man upp en kulle för barnen. Den kröntes 1989 av vår ståtliga häst som är skapad av konstnären Anders Lönn.

Fler sidor inom välkommen till lindöskolan

Förväntningar på Lindöskolan

På Lindöskolan finns förväntningar både på dig som elev och vårdnadshavare samt på oss som personal.

Kontakta Lindöskolan

Kontaktuppgifter till Grundskolans rektor och skolledning

Modersmål, hemspråk på Lindöskolan

Rättigheter och regler för modersmålsundervisning

Resultat och uppföljning på Lindöskolan

Undersökningar och enkäter gjorda av elever och vårdnadshavare i Kalmar kommuns skolor

Vision och mål på Lindöskolan

Skolan har engagerade och välutbildade pedagoger som arbetar nära eleverna och ger dem kontinuerlig feedback på sit

Värdegrund på Lindöskolan

På Lindöskolan skapar vi goda relationer genom att vi bemöter varandra med omtanke och respekt.

Senast uppdaterad: 7 september 2021
Publicerad: 7 augusti 2020