Kakor

Du lämnar ditt samtycke till att vi placerar kakor på din dator, om din webbläsare är inställd på att tillåta kakor. Du tar tillbaka ditt samtycke genom att ändra webbläsarens inställning.

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge besökaren tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en besökarens surfande.

Vi sparar ingen personlig information via kakor. Information om besökaren kan inte spåras.

Det finns två typer av kakor

  • Den ena typen av kakor sparar en fil under en längre tid på besökarens dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du som besökare senast besökte den aktuella webbplatsen.
  • Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan tillfälligt i din dators minne, exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt.

Den sparar inte några personuppgifter och används inte för att registrera vilka webbplatser eller sidor du besöker. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder kakor på våra webbplatser

På alla Kalmar kommuns webbplats används kakor för att underlätta för dig som besökare och ge tillgång till olika funktioner och olika typer av information. Inga kakor som vi använder sparar eller samlar information som gör att vi kan identifiera vem du som besöker oss är. Vi använder också tredjepartskakor, det vill säga från program som vi inte äger själva.

Att lämna samtycke till kakor

Är din webbläsare inställd på att tillåta kakor har du lämnat ditt samtycke till att vi placerar kakor på din dator. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att ändra inställningar i webbläsaren.

Om du inte vill tillåta kakor

Om du inte vill tillåta att vi använder kakor kan du stänga av dessa i din webbläsares inställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Du kan också ställa in din webbläsare så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om hur du gör.

Våra tredjepartsprogram

Youtube-filmer

På webbplatsen har vi på vissa sidor bäddat in filmer från Kalmar kommuns YouTube-kanal. Filmerna visas med Youtubes filmspelare och när filmerna spelas upp används kakor av www.youtube.com.

Sociala medier och andra webbplatser

Vi använder oss av bland annat Facebook och Instagram och länkar dit. Dessa sidor ligger på externa platser som vi inte råder över och vi kan därför inte svara för kakor som används där.

Tabell: Beskrivning av våra kakor och vad dom används till

Kaka/Cookie

Beskrivning

Varaktighet

Kategori

JSESSIONSID

Används av SiteVision för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter.

Session

Nödvändig

psCurrentState

Tredjepartskaka som sätts av chattfunktionen från Vergic. Används för att veta om du är i kö eller har en pågående chattkonversation.

Session

Funktionell

SiteVisionLTM

I SiteVision Cloud snaänds den unika kakan SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.

Session

Nödvändiga

Sv-web-analytics

Används för SiteVisions Cloud Webbanalys.


Analytisk

vngage.id

Innehåller ett unikt id som används för att anonymt upprätthålla besökarsession mellan sidladdningar. Innehåller ingen personlig information.

Session

Funktionella

vngage.lkvt

Innehåller ett unikt id som används för att anonymt relatera ett aktuellt besök. Innehåller ingen personlig information.

3 månader

Funktionella

vngage.vid

Innehåller ett unikt id som används för att anonymt relatera ett aktuellt besök. Innehåller ingen personlig information.

Session

Funktionella

vngage.srvid

Behövs för att vår chatbot ska kunna användas.

Session

Funktionella

_tpc_persistanse_cookie

Håller ordning på vilken bakomliggande server/miljö som klientens trafik ska till.


Funktionella

Senast uppdaterad: 12 juni 2023
Publicerad: 9 juni 2023