Elevhälsans uppdrag är att främja, förebygga och stödja elevens utveckling mot målen.
Elevhälsa
Information från elevhälsan broschyr Pdf, 367.8 kB.
På Funkaboskolan har vi tre elevhälsoteam. Ett riktat mot F-3, ett mot 4-6 och ett riktat mot 7-9.
I dessa team ingår skolledning, speciallärare, specialpedagoger, lärare i SVA, skolsköterska och kurator. Elevhälsoteamen träffas en gång varje vecka. Elevhälsoteamets uppgift är att följa våra elevers skolgång och snabbt kunna sätta in stöd i de fall det behövs utifrån den enskilde elevens behov.
Hbtqi-certifiering Pdf, 123.4 kB.
Funkaboskolan har också en trygghetsgrupp bestående av representanter från respektive verksamhet tillsammans med skolledning och kurator. Trygghetsgruppen arbetar inte bara åtgärdande utan också främjande och förebyggande. Det främjande och förebyggande arbetet grundar sig främst på de elevenkäter som årligen genomförs i Kalmar Kommun.
Funkaboskolan har en krisgrupp bestående av skolledning, skolsköterska, kurator, präst och pedagoger från skolans olika verksamheter. Syftet med krisgruppen är att samordna och fördela arbetet vid krissituationer i enlighet med skolans krisplan. En krissituation kan vara dödsfall, allvarlig skada/tillbud eller någon annan händelse som innebär känslomässiga påfrestningar utöver det vanliga.
I Kalmar kommun finns en beredskap för psykiskt och socialt omhändertagande (POSOM) med representanter för kommunen, polisen, sjukvården och kyrkan.
Krisstöd Öppnas i nytt fönster.
Funkaboskolans arbete med trygghet och säkerhet. Krisgrupp, trygghetsgrupp och POSOM-grupp.
Olycksfallsförsäkring på Funkaboskolan
Alla barn, elever och föräldrar ska kunna vända sig till personalen i känsliga ärenden och veta att sekretesslagen
Information kring fotografering på Funkaboskolan
Den kommunala elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser