Från och med måndag 30 juni klockan 15.00 råder det eldningsförbud i Kalmar kommun. Förbudet gäller tills vidare.
Vi arbetar ständigt med att öka andelen livsmedel som är ekologiska och svenska.
I Kalmar kommun ska andelen ekologiska livsmedel öka och närma sig det nationella målet om 60 procent.
Exempel på ekologiska livsmedel som köps är köttbullar, pannkakor, ägg,
krossade tomater, bananer, mjölk, fil, flera sorters pasta, mjöl, bönor, linser
med mera. Flera av dessa livsmedel är dessutom svenska. Exempel på svenska produkter från närområdet är färskt kött, charkprodukter, potatis, kyckling, ägg med mera. Fisken som serveras är ofta MSC-märkt.
Vid upphandling av livsmedel ställs höga krav på kvalitet och djurhållning i enlighet med svenska djurskyddsregler. Vi har tack vare uppdelade upphandlingar flera lokala leverantörer med fina produkter och råvaror, till exempel Ölands potatisförädling (ekologiska ägg) och Charkett i Karlskrona (färskt kött och chark).
Det mesta av kycklingen som serveras kommer från Guldfågeln på Öland. Vi väljer frukt och grönsaker efter säsong och ekologiskt så långt det är möjligt.
För att minska antalet varuleveranser till våra kök samordnas varudistributionen via en samlastningscentral.
För dig som vill veta mer om kostverksamheten i Kalmar kommun.
För dig som vill veta mer om var maten tillagas och hur omsorgstagaren kan påverka maten.
För dig som vill veta mer om hur matdistributionen går till. Här kan du även hämta hem beställningsunderlag.
För dig som vill veta mer om hur vi lagar och serverar goda, hälsosamma och näringsriktiga måltider.
Kontaktuppgifter till vår personal på kostverksamheten
Några av kommunens kök har även lunchservering. Hit är du välkommen även om du inte har biståndsbedömning.
Här kan du läsa om vad det blir för mat i våra vård- och omsorgsboenden och restauranger.