Erbjudande till företag och organisationer

Som en del i utbildningen genomför ofta studenter skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle. Studenterna får relevant erfarenhet och ni knyter tidig kontakt med framtida medarbetare.

Linnéuniversitetet har flera utbildningar och kurser där företag och organisationer kan komma in med idéer för projekt eller case och som studenterna kan utreda. Här listar vi några erbjudanden.

  • Lärarna på IT-utbildningarna välkomnar samarbeten med näringslivet kopplat till examensarbeten för studenterna eller case i kurser. Kontakta: datait@lnu.se
  • Psykologstudenter utför gratis konsultuppdrag i externa organisationer. Psykologstudenterna arbetar i grupper och under handledning av en erfaren psykolog och organisationskonsult. Uppdragsgivarna får en omfattande insats av en grupp engagerade studenter med färska kunskaper i organisationspsykologi helt gratis. Dessa uppdrag kan handla om:

- Fördjupad kartläggning av exempelvis arbetsmiljö eller förändringsprocesser
- Grupputveckling
- Fördjupade utbildningsinsatser anpassade till organisationens behov
- Behovsanalys inför implementering av förändringar i organisationer

Det finns också en möjlighet till utbyte genom att bli kontaktorganisation. Kontakta kursansvarig Maria Ingelsson Sgroi maria.ingelssonsgroi@lnu.se för att diskutera ett eventuellt samarbete.

  • Genom hemsidan Studentuppdrag.se kan organisationer ta del av kunskap från Linköpings universitet. Här finns möjlighet för uppdrag som inte kräver besök, eller där er organisation har möjlighet att stödja studenternas resor.

Läs mer på webbplatsen studentuppdrag.se Länk till annan webbplats.

Fler sidor inom samarbeta med studenter

Vad och hur?

Hur kan du bidra eller delta? Här listar vi olika exempel på tillfällen och aktiviteter för samverkan.

Arbetsmarknadsdagar, aktiviteter och mässor

Läs mer om olika aktiviteter och tillfällen där du kan synliggöra din organisation och träffa studenter.

Annonsering och marknadsföring

Få kontakt med studenter innan de ger sig ut på arbetsmarknaden!

Senast uppdaterad: 30 april 2024
Publicerad: 17 april 2024