Annonsering och marknadsföring

Är ni på jakt efter studenter att rekrytera eller vill ni presentera er organisation och marknadsföra er som arbetsgivare? Det finns goda möjligheter att få kontakt med studenterna redan innan de ger sig ut på arbetsmarknaden.

Vid arbetsmarknadsdagar, aktiviteter och mässor har du också chansen att möta studenter personligen och knyta nya kontakter. Men det finns även möjlighet att annonsera och marknadsföra sig.

Linnéuniversitetets Karriärportal Länk till annan webbplats. ger organisationer ett enkelt sätt att komma i kontakt med studenter och alumner. Företag och organisationer kan annonsera på Karriärportalen utan kostnad och göra följande:

  • Annonsera om praktikplatser och examensarbeten.
  • Annonsera om studentjobb, sommarjobb, volontärarbete och andra tjänster
  • Presentera er verksamhet så att studenter och alumner kan upptäcka er som arbetsgivare

Även om ni just nu inte har några lediga tjänster är det givande att skapa en sida där ni presenterar er organisation/verksamhet.

Karriärportaler på andra universitet

På Linnékårens webbplats Länk till annan webbplats. kan man annonsera jobb gratis genom att fylla i ett formulär.

Fler möjligheter finns i samarbete med Linnékåren, exempelvis sociala medier, ”toa-bladet” och hänga upp affisch på anslagstavlorna som finns i studentpentryt.

Via Linnékårens webbsida Länk till annan webbplats. hittar ni också studentföreningarna som kan erbjuda fler möjligheter.

Det finns också nationella aktörer som erbjuder andra former av plattformar. Som exempel kan nämnas Hopen Länk till annan webbplats., som är en mötesplats för LIA, examensarbete och praktik, samt Hitract Länk till annan webbplats. och Orbi Länk till annan webbplats.. De två senare används även som evenemangsstöd för studentorganisationer i Kalmar.

Fler sidor inom samarbeta med studenter

Vad och hur?

Hur kan du bidra eller delta? Här listar vi olika exempel på tillfällen och aktiviteter för samverkan.

Arbetsmarknadsdagar, aktiviteter och mässor

Läs mer om olika aktiviteter och tillfällen där du kan synliggöra din organisation och träffa studenter.

Erbjudande till företag och organisationer

Som en del i utbildningen genomför ofta studenter skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle.

Senast uppdaterad: 29 april 2024
Publicerad: 17 april 2024