Arbetsmarknadsdagar, aktiviteter och mässor

Linnéuniversitetet och studentorganisationerna arrangerar mässor och olika aktiviteter där du kan träffa studenter. Det finns även aktiviteter på andra universitet såväl som andra möjligheter för att synliggöra sig och träffa studenter på.

Under mitten av september varje år välkomnas alla nya studenter till en välkomstmässa anordnat av Linnékåren. Att locka och informera studenterna om möjligheterna i Kalmar och på kommunen är lämpligt att göra redan här. Vill ni ställa ut och välkomna Kalmars studenter – kontakta Linnekåren på info@linnek.se.

Nätverksfrukost Länk till annan webbplats. med studenterna arrangeras av Linnéuniversitetet Karriärcenter i samarbete med Linnékåren och Kalmar kommun. För mer information kontakta sofie.edstrom@lnu.se

Byggardagen i Kalmar Länk till annan webbplats. anordnas i mars varje år och är mötesplatsen för byggstudenter och byggfolk. Arrangemanget är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Byggmästareföreningen i Kalmar och Byggföretagen.

Career event Länk till annan webbplats. är en karriär- och sjöfartsmässa arrangerad av studenter vid Sjöfartshögskolan i Kalmar. Denna mässa kan också vara intressant för industriföretag som söker studenter från utbildningen inom drift- och underhållsteknik.

Karriärdag Teknik/Byggardagen Länk till annan webbplats. anordnas runt november varje år.

Amår Länk till annan webbplats. är Smålands största arbetsmarknadsmässa. Den är varje år runt mars.

Blekinge Arbetsmarknadsdag Länk till annan webbplats. anordnas av Blekinge studentkår.

Linköpings universitetet Länk till annan webbplats. anordnas flera olika karriärmässor. En av de största är LARM, en arbetsmarknadsmässa för studenter på Linköpings Tekniska Högskola.

Lund universitet Länk till annan webbplats. har flera olika arbetsmarknadsdagar liksom även Uppsala universitet Länk till annan webbplats. och många fler.

Till Jobbmässan på Guldfågel Arena är studenter speciellt inbjudna.

Virtual career days Länk till annan webbplats. är en nationell digital mässa arrangerad av Framtidsverket som riktar sig till offentlig sektor.

Fler sidor inom samarbeta med studenter

Vad och hur?

Hur kan du bidra eller delta? Här listar vi olika exempel på tillfällen och aktiviteter för samverkan.

Annonsering och marknadsföring

Få kontakt med studenter innan de ger sig ut på arbetsmarknaden!

Erbjudande till företag och organisationer

Som en del i utbildningen genomför ofta studenter skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle.

Senast uppdaterad: 30 april 2024
Publicerad: 17 april 2024