Jarone Pinhassi, professor i mikrobiologi, sitter alldeles intill det som är hans forskningsområde: havet.
Här kan du läsa artikeln om Jarone Pinhassi
Neus Latorre-Margalef, PhD är projektledare för Zoonos-förstudien där Linnéuniversitetet, Region Kalmar, Ottenby Fågelstation och Birdlife Sverige, utreder möjligheterna att skapa ett Europeiskt forskningscentrum för fågelburna sjukdomar.
Här kan du läsa artikeln om Neus Latorre-Margalef
Arkeologi förknippas ofta med det förflutna men för Cornelius Holtorf, professor i arkeologi vid Linnéuniversitetet, tar arkeologi avstamp i vår egen tid. Vid Linnéuniversitetet utvecklar han och hans kollegor framtidsarkeologi som bygger på hållbarhet, framtidsplanering och samverkan.
Här kan du läsa artikeln om Cornelius Holtorf
Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet innehåller inte bara attraktiva utbildningar utan även forskning på hög nivå. Här forskas det om entreprenörskap, kvinnligt företagande, och hållbarhet som i slutändan bidrar till att utveckla Kalmar.
Här kan du läsa artikeln om Malin Tillmar
Visste du att det på Linnéuniversitet i Kalmar finns en forskningsmiljö med spetskompetens inom nationalekonomi och psykologi vars forskning syftar till att främja mångfald på arbetsmarknaden? Docent Magnus Carlsson är en del av den forskningsmiljön.
Här kan du läsa artikeln om Magnus Carlsson
Hennes forskning har tagit henne världen över, från Bottenhavet och Helsingör till Ghana, Kapstaden, Bermuda, San Diego och Tucson i Arizona. Men det är Kalmar som vunnit hennes hjärta. Här bor och arbetar Karin Holmfeldt, docent i ekologi, sedan nio år tillbaka.
Här kan du läsa artikeln om Karin Holmfeldt
Marcelo Ketzers är professor i hållbar utveckling med fokus på miljö och geokemi vid institutionen för biologi och miljö. Att flytta från Brasilien till Kalmar var ett enkelt beslut för professor Marcelo Ketzer och hans familj.
Här kan du läsa artikeln om Marcelo Ketzer
Årets sommar blev lite annorlunda för Hanna Farnelid, biträdande lektor och docent i marin ekologi. Den 26 juli reste Hanna och ytterligare fem forskare från Linnéuniversitetet till Arktis för att delta i en expedition ombord på en isbrytare under tio veckor.
Här kan du läsa artikeln om Hanna Farnelid
Möt studenterna som gör vårt universitet och vår universitetsstad levande
Möt de doktorander som gör vårt universitet och vår universitetsstad levande
Möt de lärare som gör vårt universitet och vår universitetsstad levande
Möt de tidigare studenterna som fortsätter att göra vår universitetsstad levande
Möt de verksamheter och funktioner som bidrar till att göra vår universitetsstad levande