Beställning av betygskopior

Du som inte kan hitta ditt betyg från grundskolan, gymnasieskolan eller komvux kan beställa en kopia från kommunarkivet.

Tänk på att ditt originalbetyg är en värdehandling som ska aktas och bevaras för framtida bruk. Vi kan kopiera ditt betyg eller göra en avskrift, men ett original går aldrig att återskapa.

Gällande gymnasieskolor (Kalmarsunds gymnasieförbund) är det först efter tre år som du kan vända dig till kommunarkivet. Innan dess finns kopiorna på respektive skola. Privata gymnasieskolor har samma regler som de kommunala, men här finns betyg sedan 2012 hos oss. Innan dess är det respektive skola som gäller.

Gällande kommunala grundskolor är det först efter fem år som du kan vända dig till kommunarkivet. Innan dess finns kopiorna på respektive skola. Privata grundskolor har samma regler som de kommunala, men här finns betyg sedan 2012 hos oss. Innan dess är det respektive skola som gäller.

På länken nedan kan du beställa betygskopior/betygsavskrifter från grundskolor, gymnasieskolor eller komvux inom Kalmar kommun.

Kontakt

Fler sidor inom kommunarkiv

Gamla Kalmarbilder

Bildarkiv med gamla Kalmarbilder

Senast uppdaterad: 8 maj 2023
Publicerad: 12 juni 2017