Innovationsmiljöer, nätverk och mötesplatser

Här listar vi de innovationsmiljöer, nätverk och mötesplatser som finns tillgängliga för att hitta samverkanspartners, diskutera nya idéer eller utveckla innovationer vidare.

Det finns många möjligheter för att samverka kring forskning och utveckla innovationer. Här listar vi de innovationsmiljöer, nätverk och mötesplatser som finns tillgängliga för att hitta samverkanspartners, diskutera nya idéer eller utveckla innovationer vidare.

Kalmar Science Park Länk till annan webbplats. erbjuder en kreativ mötesplats för idéer och innovativa företag som vill växa. Här kan du få stöd genom bland annat genom eHandelsnätverket och Tech-nätverket, beskrivet nedan.

eHandelsnätverket Länk till annan webbplats. - Vänder sig till både e-handlare. Idag inkluderar e-handelsnätverket cirka 80 e-handlare i olika branscher, storleksmässigt allt från fåmansbolag till miljardföretag. Nätverket samlar också studenter från IHM Business School och Linnéuniversitetet med fokus e-handel/digital försäljning.

Tech-nätverket Länk till annan webbplats. - Såväl företag, organisationer, studenter och personal på Linnéuniversitetet är med i nätverket. Deltagare från hela sydöstra Sverige välkomnas. Över 400 medlemmar är med i nätverket just nu. Aktiviteter anordnas såsom Tech-Frukost, Tech-Tuesday, IT-pub, Open Lab Day etc.

eHealth arena Länk till annan webbplats. är en satsning för att skapa en gemensam e-hälsoarena för näringsliv, vård och omsorg, akademi och allmänhet. Arenan ska utvecklas till ett kunskapscenter och ett kluster inom e-hälsa, där aktörerna möts för att utbyta kunskap och idéer och utveckla tjänster, metoder och produkter.

eHealth Business Länk till annan webbplats. samlar e-hälsoföretag som vill vara med och driva innovation inom e-hälsa.

Health Data Sweden (HDS) Länk till annan webbplats. är en digital innovationshub bestående av 18 parter, där eHealth Arena och Linnéuniversitetet är ett par av dessa. HDS stöttar utvecklingen av nya produkter och tjänster och hjälper bl.a till med implementeringen. Flera kostnadsfria tjänster erbjuds som finns samlade i en digital katalog. Exempelvis teknisk expertis och testning för att förbättra produkter och tjänster med hjälp av digital teknik.

Industriellt utvecklingscentrum (IUC) Länk till annan webbplats. är en regional resurs för ökad konkurrenskraft och kompetensutveckling för länets industriföretag. IUC arbetar för att stärka samverkan mellan industri, forskningsinstitut och universitet, samt regionala och lokala organisationer.


Fler nätverk och mötesplatser

Linnéuniversitetet Live Länk till annan webbplats. synliggörs utbildning, forskning, projekt och verksamhet för näringsliv, offentlig sektor och allmänhet.

Witech Länk till annan webbplats. – Nätverket för kvinnor inom IT-området i Kalmar och Växjö. Nätverket arrangerar aktiviteter och skapar mötesplatser där studenter, lärare, forskare och yrkesverksamma inom området deltar.

Fler sidor inom för forskare och lärare

Samarbeta med Kalmar kommun

Här hittar du de möjligheter som finns för att samarbeta med Kalmar kommun.

Hitta fler samarbetspartners

Här har vi sammanställt möjligheter för att hitta samarbetspartners inom näringsliv, organisationer och samhället.

Stöd och resurser

Här har vi samlat de stöd och resurser som finns för dig som forskare och lärare.

Boka lokal eller anordna en konferens

Vill du anordna ett evenemang eller boka lokal i en inspirerande universitetsmiljö?

Flytta till Kalmar

Varmt välkommen till Kalmar! Här har vi samlat massor av bra information till dig.

Senast uppdaterad: 30 april 2024
Publicerad: 10 april 2024