Samarbeta med Kalmar kommun

Samarbeten berikar

Kalmar kommun välkomnar samarbeten med studenter och forskare vid högskolor och universitet. Samarbetena berikar kommunen på flera sätt. Det kan till exempel handla om samarbeten där studenter eller forskare bidrar till att lösa kommunala utmaningar, men också om kompetensutveckling och framtida rekrytering.

Det finns flera pågående samarbeten. Det handlar till exempel om forskningsprojekt och examensarbeten, praktik, projekt i kurser, mentorskap samt delade tjänster som exempelvis kommundoktorander och klinisk lektor. Vi erbjuder dessutom studentmedarbetartjänster, som är en anställningsform speciellt anpassat till studenters förutsättningar.

Läs mer om Kalmar kommuns arbete med universitetsstadsutveckling här

Hör gärna av dig om du som lärare eller forskare vill komma i kontakt med en verksamhet inom Kalmar kommun! Om du vet vilken verksamhet du söker så kan du kontakta kontaktcenter som lotsar dig rätt. Några områden som skulle kunna vara av intresse för Kalmar kommun är:

Om du vill diskutera samverkan och söker kontakt och dialog med kommunkoncernen, näringsliv, organisationer eller civilsamhället, så kan du kontakta enheten för Tillväxt & näringsliv. Här sitter kommunens universitetsstrateg som är länken in för universitetet till kommunen. Enheten har också företagslotsar och inflyttarlots som kan vara behjälpliga.

Kontaktuppgifter till Tillväxt & näringsliv Länk till annan webbplats.

Vill du synliggöra och nyttiggöra din forskning? Kanske som föreläsare eller delta på någon aktivitet med verksamheter inom kommunen? Anmäl intresse för att dela med dig av din forskning till universitetsstrateg alexandra.petrakou@kalmar.se

På Kalmar kommunkoncern finns många funktioner och personer med stor kunskap och kompetens som kan komma och gästföreläsa i din kurs. Ta en kontakt med universitetsstrateg och berätta vad du söker: alexandra.petrakou@kalmar.se

Hör av dig till universitetsstrateg om du har ett erbjudande till näringsliv eller organisationer, så lägger vi upp det på sidan nedan:

Erbjudanden till företag och organisationer

Kalmar kommun är med som samarbetspart i många av studenternas uppsatser. I mån av tid är vår personal med som respondenter i intervjuer och enkäter.

Det som är viktigt att förmedla till studenterna är att de bör ta en personlig kontakt med relevanta verksamheter och etablerar ett samarbete med personer som kan stödja deras önskemål om datainsamling. Att enbart sprida enkäter och frågor via epost är svårt att hantera och agera på i dagens IT-säkerhetsläge.

Fler sidor inom för forskare och lärare

Hitta fler samarbetspartners

Här har vi sammanställt möjligheter för att hitta samarbetspartners inom näringsliv, organisationer och samhället.

Innovationsmiljöer, nätverk och mötesplatser

Här listar vi de innovationsmiljöer, nätverk och platser som finns tillgängliga för att hitta samverkanspartners.

Stöd och resurser

Här har vi samlat de stöd och resurser som finns för dig som forskare och lärare.

Boka lokal eller anordna en konferens

Vill du anordna ett evenemang eller boka lokal i en inspirerande universitetsmiljö?

Flytta till Kalmar

Varmt välkommen till Kalmar! Här har vi samlat massor av bra information till dig.

Senast uppdaterad: 30 april 2024
Publicerad: 10 april 2024