Val till Europaparlamentet 2024

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Du kan välja att rösta i din ordinarie vallokal på valdagen eller förtidsrösta. Vilken som är just din vallokal står på ditt röstkort.

Röstmottagare i vallokal

Vi söker fler röstmottagare till valdagen. Vill du tjänstgöra som röstmottagare i en vallokal och medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert? Lämna din intresseanmälan här: kalmar.jobbaival.se Länk till annan webbplats. (gå in under fliken Tjänstgöring i valet).

Rösta i vallokal – ta med legitimation!

Vallokalerna är öppna mellan 08.00 och 21.00 under valdagen. I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. För att rösta måste du kunna legitimera dig och det är även en fördel om du har röstkortet med dig. Har du ingen id-handling kan du låta någon du känner gå i god för dig, men då måste den personen kunna visa sin id-handling.

Förtidsrösta – ta med både legitimation och röstkort!

Om du inte har möjlighet att rösta på valdagen i din ordinarie vallokal kan du förtidsrösta. Det kan du göra på vilket röstmottagningsställe som helst i hela landet. Förtidsröstningen pågår under tiden 22 maj–9 juni. För att förtidsrösta måste du ha med dig ditt röstkort och din id-handling. Om du saknar röstkort kan du beställa ett röstkort på val.se. Du kan också kontakta kommunens kontaktcenter på
kommun@kalmar.se eller ringa 010-352 00 00. Kontaktcenter har möjlighet att hjälpa dig med röstkort efter den 21 maj.

Reportage

Här kan du läsa två reportage med några av de som jobbar med EU-valet 2024.

Statistik EU-valet 2024

Här kan du följa hur många som förtidsröstar i våra lokaler.