Kalmar kommun är drabbad av omfattande störningar i delar av IT-miljön

Vi uppdaterar informationen löpande.

Den Österrikiska utbytesstudenten Thomas Steinschaden-Brinell upptäcktes av Kalmarentreprenören Jörgen Bödmar vilket bland annat ledde till Nordic Nests etablering på den tyska marknaden.

Varje år lockar Linnéuniversitetet hundratals utbytesstudenter till Kalmar. Här har det lokala näringslivet möjlighet att ta sig till nästa nivå genom att hitta kompetent internationell arbetskraft.

- Jag studerade Health Management vid IMC Fachhochschule Krems i mitt hemland Österrike och hade länge funderat på att studera en termin i Norden. 2005, stötte jag på en bekant som var utbytesstudent i Kalmar och hon intygade att Kalmar var bästa alternativet, säger Thomas Steinschaden-Brinell.

Thomas trivdes bra i Kalmar och återvände därför snart för praktik på eHälsoinstitutet samt studier på Masternivå. Tre veckor innan examen träffade han sin blivande fru. Thomas bestämde sig då för att stanna kvar över sommaren och skickade in sitt CV till Kalmar Science Park.

-En dag ringde Jörgen Bödmar, han ville ha min hjälp med översättning till tyska. Sedan dröjde det inte länge innan vi bestämde att jag skulle ta ett helhetsgrepp om den tyska marknaden.

Nu arbetar Thomas Steinschaden-Brinell som kommersiell chef på Nordic Nest och deras tyska marknad har nu tusentals beställningar i veckan. Han bor i en villa i Kalmar med sin fru och sina två barn. Kalmar är lagom stort, familjärt, en härlig sommarstad vid havet, stort utbud av event och lätt att komma in i studentlivet.

- Visst, ibland saknar jag bergen och den spontana skidåkningen, men Kalmar är mitt hem nu. Jag är tacksam att Jörgen gav mig chansen och är övertygad om att Linnéuniversitetet bidrar starkt till nytänkande och dynamik i Kalmars näringsliv, avslutar Thomas.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 29 juli 2020