Retail är Rebeccas business

Rebecca Dyring-Bro står och tittar in i kameran med universitetsbyggnader i bakgrunden. I övre högra hörnet finns en gul pratbubbla med texten Kalmar hjärta Linnéuniversitetet.

Ämnet var spikat. Rebecca Dyring-Bro ville läsa retail, detaljhandel. Valet stod mellan Handels i Stockholm eller Lund. Tills hon fick veta att Kalmar hade startat en utbildning på området.

- Min styvmamma har pluggat i Kalmar och hon har pratat väldigt gott om staden, förklarar Rebecca och berättar att valet föll på kuststaden.

Idag har Rebecca kommit halvvägs i sin utbildning och har tre terminer kvar. Parallellt med studierna har hon under 2021 också varit ordförande i studentföreningen Kalmar ESS.

– Kalmar ESS är en ideell förening som anordnar allt från sittningar, nyktra evenemang, gästföreläsningar och allt som rör det roliga i studentlivet. Vi är en aktiv och stor förening med över 800 medlemmar, så det är väldigt kul att få vara med i en förening som det händer mycket i. Man kan väl säga att vi står för allt det roliga utöver pluggandet, säger Rebecca.

Att läsa Retail Management gör Rebecca Dyring-Bro och hennes kurskamrater redo för ett arbetsliv inom handels- och tjänstesektorn. Utbildningen beskrivs som unik för den som söker kunskap, färdighet och kompetens för jobb inom handel, både i Sverige och internationellt. Dessutom ger den kunskap och verktyg inför en karriär där digitalisering, hållbarhet och globalisering ställer helt nya krav på affärsstrategier.

– Utbildningen är väldigt bred med många möjligheter. Du kan både göra utbytesår utomlands och du får praktik under femte terminen. Jag känner att jag får en bred översikt av vad jag kan göra och även en ekonomisk grund att stå på, förklarar Rebecca.

Innan studierna i Kalmar arbetade Rebecca på hårvårdsföretaget Maria Nila. Vad hon vill göra efter sin utbildning har hon inte spikat ännu.

- Det kan antingen bli så att jag läser vidare till en master eller magister. Ett annat alternativ är att jag börjar arbeta direkt och känner efter vad jag kan ha för nytta av utbildningen innan jag funderar vidare.

Kalmar som stad har levererat över förväntan tycker Rebecca, även om hon troligen flyttar hem till Stockholm efter utbildningen.

- I Kalmar är det nära överallt, du behöver inte ens ha en cykel. Det är en trevlig plats med härlig atmosfär. Jag är fantastiskt nöjd med att studera här och det nya universitetet med sina fina lokaler gör det bara ännu roligare, säger Rebecca avslutningsvis.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 13 december 2021