Kreativ media lockade Sanna till Kalmar

Att lämna Göteborg för Kalmar var ett lyckat beslut för Sanna Andersson som läser till mediekreatör på Linnéuniversitetet.

En av höjdpunkterna i utbildningen är de praktiska kurserna där vi får fotografera, göra egna illustrationer, reklam och kortfilmer.

– Ett personligt universitet med mycket gemenskap. Här är man inte en i mängden, säger Sanna.

Sanna Anderssons första år på Linnéuniversitet levde upp till förväntningarna och mer därtill.

– Det var mest en slump att jag sökte hit. Jag tyckte att media lät väldigt kul och jag gillar att vara kreativ. Det kändes som en bra blandning av praktik och teori, beskriver hon.

Mediekreatörprogrammet erbjuder just en kombination av teoretiska studier inom medievetenskap samt arbete med medieuttryck, såsom film, ljud, grafisk produktion, illustration och fotografi.

– Det är särskilt roligt att skapa content, koncept, reklam och kampanjer. Då får vi arbeta mycket i grupp och lära känna varandra, samtidigt som det är ett fritt och kreativt arbete. Extra kul är det att få använda skolans resurser och den fina utrustningen, berättar Sanna.

Utbildningen varvar medie- och kommunikationsvetenskap med medieproduktion och innehåller bland annat tio veckors praktik under sista läsåret. Vad Sanna ska göra då hoppas hon att utbildningen ska hjälpa henne att komma fram till. Till dess njuter hon av studentlivet i Kalmar, nyligen inflyttad i en egen studentlägenhet.

– Jag bodde i korridor först men det var inte min grej insåg jag. Nu har jag precis flyttat in i en egen lägenhet och det känns jättebra, konstaterar Sanna som också är imponerad av de nya lokalerna i hus Radix på Linnéuniversitetet.

– Det är väldigt fräscht och känns seriöst med uppdaterad och välutrustad teknik och studiomiljöer, berättar Sanna.

Har du hunnit upptäcka något smultronställe i Kalmar?

– Det är nog Kallskänken eftersom jag älskar deras fräscha pizzor, eller mormors bageri som har de bästa kanel- och kardemummabullarna. Utöver det älskar jag att gå promenader. Antingen en runda vid Kalmarsund längs med vattnet eller i Gamla stan. Där finns många fina gamla byggnader att kolla på.

Drömjobb i framtiden?

– Att arbeta på ett stort företag där jag får vara kreativ och skapa. Samtidigt vill jag ha ett meningsfullt arbete där mitt jobb hjälper andra människor.


Publicerad: 10 april 2024