Det bästa av två världar

Som student på Linnéuniversitetet kan du välja det bästa av två världar. Alumnen Anna Sundberg bodde kvar i Kalmar under tiden hon studerade i Växjö.

Efter jobb i Västervik och Växjö är hon numera chefsstöd på HR-avdelningen i Kalmar kommun där hon också bor.

Anna växte upp i Nybro och efter studenten läste hon först ett år ekonomi i Norrtälje. Men mötet med människor fick Anna att byta spår till Personal- och arbetslivsprogrammet med beteendevetenskaplig grund på Linnéuniversitetet.

– Jag valde mellan Kalmar eller Växjö men Växjö var mer inriktat mot HR och beteendevetenskap, vilket gjorde att jag valde Växjö. Eftersom jag hade min pojkvän och familj här i Kalmar valde jag att pendla till Växjö, säger Anna.

Att pendla gick över förväntan.

– Det funkade rätt bra. Vi hade två till tre föreläsningar i veckan då jag behövde vara på plats i Växjö vilket gjorde utbildningen mer flexibel. Jag hade klasskompisar som också reste från andra håll, som Blekinge och övriga Småland, säger Anna Sundberg.

Idag arbetar Anna som HR-specialist för Socialförvaltningen i Kalmar kommun och fungerar som ett chefsstöd åt drygt 15 chefer och deras arbete med personal när det gäller allt från rehabilitering, rekrytering eller arbetsmiljö.

– Jag fungerar lite som ett bollplank för chefen i kontakter med andra myndigheter, vilka lagar och regler som styr i olika situationer. Jag är som chefens radar för allt som dyker upp inom området, säger Anna.

Tjusningen med jobbet är just mötet med människor och de varierade arbetsdagarna.

– Ingen dag är den andra lik och man får hela tiden hålla sig ajour med vad som händer i området. Jag har alltid tänkt att jag vill jobba med människor men inte i form av vård eller liknande utan mer inriktat mot hälsa, arbetsliv och psykologi. Jag vill förstå människor och deras beteenden, det är en del av min drivkraft, säger Anna.

Att Anna trivs i Kalmar råder det heller ingen tvekan om.

– Kalmar är en lagom stor stad med positiva drag av storstadsliv, en mysig stadskärna och en öppen integrering mellan universitetets campus och citylivet. Allt är närmare i Kalmar och du kan cykla i stort sett vart du vill! säger Anna Sundberg avslutningsvis.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 28 april 2021