Där kreativiteten flödar!

Elin Gardelius står med grönskande träd i bakgrunden och tittar leende in i kameran

Med en sambo och fyra kaniner flyttade Elin Gardelius till Kalmar från Visby för att studera. Hon strävade efter kreativitet och frihet och bestämde sig för att programmet medieentreprenör skulle ge henne just det.

Flytten till Kalmar kändes som ett bra val eftersom det påminde om Visby fast i ett lagom stort format. Tidigare har Elin studerat samhällsvetenskap och senare arbetat på ett försäkringsbolag. När frustrationen över att arbetssättet var fyrkantigt och inte gick att förändra bestämde hon sig för att utforska nya möjligheter.

- Jag har alltid varit intresserad av media och när jag gick igenom olika utbildningar så fastnade jag för den här. Mest för att den hade kreativa och praktiska inslag men också för att den skulle ge mig en bred kunskap inför framtiden, säger Elin.

Utbildningen innehåller både medieproduktion, företagsekonomi och kommunikationsvetenskap vilket hon hoppas ska göra henne attraktiv på arbetsmarknaden.

- Arbetsmarknaden på Gotland är väldigt smal när det kommer till media, därför hoppas jag att en bred utbildning som innehåller ekonomi ska vara fördelaktig, säger Elin Gardelius.

Elin är inte en person som klagar, har hon bestämt sig för något så kör hon på och får det att fungera. Det hon såg fram emot mest var de praktiska kurserna med foto och redigering men tycker även att de teoretiska delarna är intressanta.

- Mycket hänger på att föreläsaren är intressant att lyssna på. Då blir det ofta enklare. Våra föreläsare är väldigt lyhörda och jag upplever att de lyssnar på oss studenter. Det känns som att jag har valt rätt utbildning, säger Elin.

Vad gäller Kalmar som studentstad så trivs hon väldigt bra. Sammanhållningen mellan studenterna är bra och föreningarna är duktiga på att anordna aktiviteter. Så även om det inte finns så många uteställen så värderar hon de nya vänskaperna högre. Hon poängterar att det är enklare att fläta samman olika kompisgrupper när alla kommer från olika bakgrunder men har liknande intressen.

- Jag brinner för foto! Innan jag flyttade hit så fotade jag mest mina kaniner. Men nu har jag börjat fotografera människor mer. Jag har även börjat fota min sambos fotbollsmatcher och köpt ett nytt objektiv för att det ska bli bra bilder! Det är nog tack vare utbildningen som jag utvidgar min värld mer, säger Elin.

Trots att planen är att flytta tillbaka till Visby efter examen så kan Elin tänka sig att stanna kvar i Kalmar- om drömjobbet dyker upp!

- Jag vill arbeta med något som är kreativt och känns fritt. Den absoluta drömmen är att fotografera mer. Kanske starta en brölloppsagentur med fotografering som huvudsyssla och ett nära samarbete med lokala aktörer för att skapa en helhetsupplevelse. Helt enkelt ett kreativt jobb där jag får komma ut och röra på mig! poängterar Elin.

Publicerad: 10 april 2024