Thomas - Vård och omsorg

Efter 20 år som teamchef inom IT-sektorn bestämde jag mig, i samband med en större omstrukturering, för att göra något helt annat av de åren jag har kvar av mitt yrkesliv.

Jag var mentalt förberedd när jag stegade in på Kunskapsnavet. Där förklarade jag mitt mål och kort därefter hade jag kommit in på vård- och omsorgsutbildningens lärlingsprogram.

Jag hade huvudet fullt av funderingar på hur det skulle bli att studera igen. Hur skulle studietekniken fungera? Det hade väl hänt en del på 30 år? Med fantastiskt bra lärare och studiekompisar gick det förvånansvärt bra och jag avslutade utbildningen hösten 2015 med strålande resultat.

Under praktiken hittade jag rätt plats

Under utbildningen var jag ute på en lärlingsarbetsplats tre dagar i veckan. Första terminen var jag på ett demensboende, andra terminen i hemtjänsten och sista terminen valde jag akutsjukvård. Då kom jag till en avdelning på sjukhuset, som gav mig ett mycket bra mottagande och en mycket bra introduktion, och jag trivdes där från första stund.

Jag lär mig något nytt varje dag

För mig har min utbildning och mitt nya arbete betytt en helt ny värld inom arbetslivet. Jag har gått från ett stillasittande arbete till ett rörligt arbete med intressanta möten med människor hela tiden. Jag är fortfarande kvar på sjukhuset och här känner jag att jag har hamnat rätt. Jag får användning för allt jag har lärt mig under min utbildningstid och jag lär mig dessutom nya saker varje dag.

Vård och omsorg

Utbildningstid: Cirka 67 veckor
Arbetsmarknad: Efter genomförd utbildning kan du arbeta som undersköterska eller omsorgsassistent. Arbetstillfällen finns ofta i kommun och landsting.

Fler sidor inom utbildningar

Alexandra - Kock, storkök

"Jag ville utbilda mig till ett yrke och Sverige gav mig möjligheten"

Fadi - Elektriker

"Det är ett roligt jobb och mycket mer varierat än man kanske tror"

Gerry - Kock, storkök

"Jag hade jobbat som restaurangkock i många år när jag sökte upp Kunskapsnavet för att få en förändring"

Jonathan, VVS (värme, vatten, sanitet)

"Tack vare denna utbildning har jag kommit in i en bransch som jag trivs i"

Neha - Vård och omsorg

"Jag har fått en chans i livet, en utbildning som gör det möjligt att få ett intressant och meningsfullt arbete"

Publicerad: 15 januari 2020