Hit kan du höra av dig om du känner oro efter dagens händelse vid Långviken

Under lördagen larmades polisen till Långviken, Stensö, efter att en mörkklädd och maskerad man synts till med ett vapenliknande föremål i handen. Bland de som befann sig i området fanns elever från Stagneliusskolan, vars studentkår hade ordnat ett arrangemang under dagen.

Neha - Vård och omsorg

Efter grundskolan började jag på Handels- och
administrationsprogrammet, men i årskurs 3 hoppade jag av. Efter det var det svårt att få jobb, så det blev många praktikplatser för mig.

Under tiden läste jag i egen takt in gymnasiekurser på komvux. Jag hade också ett bra och lärorikt jobb på ett café i två år.

Jag vill hjälpa andra

Privat har jag haft olika kontakter med människor med missbruks- och självskadebeteendeproblematik, vilket väckt ett intresse hos mig att hjälpa andra människor. En natt vaknade jag plötsligt och kom på att jag måste ta kontakt med Kunskapsnavet för att få hjälp att utbilda mig inom detta område. Dagen efter träffade jag en vägledare som hjälpte mig att söka till vård- och omsorgsutbildningen på Axel Weüdelskolan.

Det var kul att plugga

Jag upplevde studietiden som fantastisk. Vi hade tre heldagar på skolan och två dagar för egna studier varje vecka. Lektionerna varvades med föreläsningar och grupparbeten då vi fick diskutera och reflektera. Det var ett studiesätt som passade mig perfekt. Jag hade jättebra lärare och fick ett fantastiskt stöd av Kunskapsnavets specialpedagog.

Mitt jobb känns meningsfullt

Att studera till undersköterska med inriktning mot psykiatrin har betytt jättemycket för mig. Jag har fått en chans i livet, en utbildning som gör det möjligt att få ett intressant och meningsfullt arbete. Efter att jag blev klar har jag arbetat inom demensvården i kommunen och inom psykiatrin på sjukhuset. Just nu har jag ett långtidsvikariat på en psykiatrisk avdelning på sjukhuset och jag trivs jättebra.

Vård och omsorg

Utbildningstid: Cirka 67 veckor
Arbetsmarknad: Efter genomförd utbildning kan du arbeta som undersköterska eller omsorgsassistent. Arbetstillfällen finns ofta i kommun och landsting.

Fler sidor inom utbildningar

Alexandra - Kock, storkök

"Jag ville utbilda mig till ett yrke och Sverige gav mig möjligheten"

Fadi - Elektriker

"Det är ett roligt jobb och mycket mer varierat än man kanske tror"

Gerry - Kock, storkök

"Jag hade jobbat som restaurangkock i många år när jag sökte upp Kunskapsnavet för att få en förändring"

Jonathan, VVS (värme, vatten, sanitet)

"Tack vare denna utbildning har jag kommit in i en bransch som jag trivs i"

Thomas - Vård och omsorg

"För mig har min utbildning och mitt nya arbete betytt en helt ny värld inom arbetslivet"

Publicerad: 15 januari 2020