Alexandra - Kock, storkök

Jag kom till Sverige 2012 och hade svårt att börja jobba någonstans eftersom jag inte kunde svenska, men jag jobbade på en italiensk kaffebar, en pizzeria och privat som städerska. Jag ville utbilda mig till ett yrke och Sverige gav mig möjligheten.

Det var när jag gick på komvux och studerade svenska som andraspråk och det var dags att välja framtid som jag började tänka på att köksutbildning skulle vara en bra möjlighet för mig och något som låg nära mitt hjärta. Då sökte jag upp Kunskapsnavet och fick information.

Jag lärde mig både yrket och språket

Jag kom in på storköksutbildningen på Jenny Nyström. Det var fantastiskt! Jag började med en bra lärare och avslutade med en bra praktikplats. Studietiden var lärorik. Jag har också lärt mig mycket mer svenska, och jag fick många nya vänner.

Cirka två månader efter att utbildningen var avslutad fick jag anställning i en pool, så jag jobbar lite här och där. Nu har jag några funderingar och idéer.

Kunskapsnavet gav mig nya möjligheter

Jag är glad att jag gick till Kunskapsnavet. Jag är 37 år gammal och har fått nya möjligheter med ett yrke som utvecklas hela tiden. Det kan bara bli bättre. Jag kan jobba, tjäna pengar, betala skatt och njuta av livet.

Kock - storkök

Utbildningstid: 43 veckor
Arbetsmarknad: Efter genomförd utbildning kan du arbeta i skolkök, personalrestauranger och andra storkök.

Fler sidor inom utbildningar

Fadi - Elektriker

"Det är ett roligt jobb och mycket mer varierat än man kanske tror"

Gerry - Kock, storkök

"Jag hade jobbat som restaurangkock i många år när jag sökte upp Kunskapsnavet för att få en förändring"

Jonathan, VVS (värme, vatten, sanitet)

"Tack vare denna utbildning har jag kommit in i en bransch som jag trivs i"

Neha - Vård och omsorg

"Jag har fått en chans i livet, en utbildning som gör det möjligt att få ett intressant och meningsfullt arbete"

Thomas - Vård och omsorg

"För mig har min utbildning och mitt nya arbete betytt en helt ny värld inom arbetslivet"

Senast uppdaterad: 24 maj 2018
Publicerad: 15 november 2017