Vanliga frågor om båtplatser

Här kan du hitta vanliga frågor om båtplatser

Om våra båtplatser

Uppställningsplatser finns på Kullö och T-Bryggan. Bryggplatser har vi på Dockehamnen (Varvsholmen), Ekenäs, Ekö, Elevatorkajen, Jutebron, Kullö, Lindö, Ljungnäs, Svensknabben, Stensö fiskehamn, T-bryggan, Varvsholmen (Slipkajen) och Ängö.

Är det en hamn med Y-bommar eller pålbojar har du tillgång till platsen året runt.

På de platser där vi fortfarande har frigolitbojar, läggs dessa upp och läggs i årligen. Frigolitbojarna ligger i under perioden 1 maj – 15 oktober. Arbetet är väderberoende och datumen för när bojarna läggs i och tas upp kan variera.

Från och med 2020 tar vi bort systemet med utskick av klistermärken. Vi kommer framöver istället att bevaka att båtarna ligger på rätt plats digitalt. På så vis sparar vi både på miljön och minskar administrationen.

Det finns platser med y-bom att hyra i några av våra hamnar. Om ni vill montera egna y-bommar ska ni kontakta de som är ansvariga för driften i hamnarna. Du når dem via vårt kontaktcenter: 0480-45 00 00
Beroende på vilken brygga ni ligger vid kan svaret bli olika. Det är ett måste
att ni kontaktar oss då det annars kan uppstå stora skador på våra bryggor som ni får stå för kostnaden för.

Vattnet sätts på eller stängs av när vi bedömer eller utesluter frysrisk.

El finns under perioden 1 mars – 30 november. El får bara användas vid uppstart av båten och för tillfälliga arbeten med handverktyg. Det vill säga inte till längre krävande laddningar. Förlängningssladdar ska tas bort när arbeten är avslutade.

De som har en uppställningsplats får använda elstolparna. De elstolpar som står utplacerade på vissa bryggor tillhör de angivna bryggplatserna. Uttag får endast användas av respektive bryggplats. Platser med el-uttag kallas för el-platser och kostar något mer än en bryggplats utan el-uttag.

Våra elskåp på bryggorna är utrustade med kodlås. Koden får du i samband med att du bokar platsen. Vi läser av elmätarna två gånger per år, mars och oktober och skickar därefter en faktura på det förbrukade beloppet som överstiger 100 kWh.

Priser och betalning

Fakturan för uppställningsplats skickas ut i mitten på augusti och ska vara betald 30 dagar senare. Vid utebliven betalning sägs båtplatsen automatiskt upp.

En påminnelsefaktura skickas ut cirka tio dagar efter att första fakturans förfallodatum gått ut. Har du bokat din båtplats via vår e-tjänst kommer en påminnelse om betalning där. Betalas inte denna påminnelse har du inte längre tillgång till platsen. Du är uppsagd från platsen och om platsen nyttjas ska dina tillhörigheter flyttas omgående. Fakturan ska ändå betalas in till oss, eftersom du har haft en bokning under denna period.

Bokning och uppsägning

Nycklar

Fler sidor inom båtar och hamnar

Senast uppdaterad: 4 oktober 2021
Publicerad: 5 juni 2017