Hit kan du höra av dig om du känner oro efter dagens händelse vid Långviken

Under lördagen larmades polisen till Långviken, Stensö, efter att en mörkklädd och maskerad man synts till med ett vapenliknande föremål i handen. Bland de som befann sig i området fanns elever från Stagneliusskolan, vars studentkår hade ordnat ett arrangemang under dagen.

Kalmar är Årets kommun 2019

Landsbygdsutvecklare Jonas Svendsén tar emot priset för Årets kommun 2019

Landsbygdsutvecklare Jonas Svendsén tar emot priset för Årets kommun 2019

Varje år delar organisationen ”Hela Sverige ska leva” ut utmärkelsen ”Årets kommun”. År 2019 kammar Kalmar kommun hem priset!

– Det är oerhört glädjande! Vi har stort fokus på landsbygden och investerar mycket pengar och tid där. Befolkningsstatistiken visar också på att befolkningen på landsbygden ökar, vilket vi är väldigt glada för, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Motiveringen till priset lyder: Kalmar kommun visar återigen (år 2008 senast) att långsiktigt och genomtänkt arbete lönar sig. Satsningar på barn, ungdomar och äldre gör det lättare för alla att bo på landsbygden, och har medfört att befolkningen på landsbygden har ökat. Ett enkelt och bra instrument har varit att satsa på så kallad Bygdepeng vilket ger mycket verkstad för lite pengar.

– Jag är så glad för den här utnämningen! Vi försöker verkligen följa mottot att hela kommunen ska leva, säger Ingemar Einarsson (C) kommunalråd. Det är inte bara något vi säger, vi arbetar strategiskt för det varje dag. Vi bygger, planerar och utvecklar för en livskraftig och innovativ landsbygd och säkerställer att landsbygden är stark och attraktiv. Det är vi stolta över!

Utmärkelsen ”Årets kommun” har delats ut sedan 1984 och faktum är att Kalmar nu som enda kommun har fått den två gånger. Förra gången vi tilldelades utmärkelsen var år 2008.

Priset delades ut vid en ceremoni i Stockholm tidigare idag. På plats för att ta emot det fanns kommunens landsbygdsutvecklare Jonas Svendsén.

 


Publicerad: 27 november 2019