Beställning av betygskopior

Du som inte kan hitta ditt betyg från grundskolan, gymnasieskolan eller komvux kan beställa en kopia från kommunarkivet.

Tänk på att ditt originalbetyg är en värdehandling som ska aktas och bevaras för framtida bruk. Vi kan kopiera ditt betyg eller göra en avskrift, men ett original går aldrig att återskapa.

Gällande gymnasieskolor (Kalmarsunds gymnasieförbund) är det först efter tre år som du kan vända dig till kommunarkivet. Innan dess finns kopiorna på respektive skola. Privata gymnasieskolor har samma regler som de kommunala, men här finns betyg sedan 2012 hos oss. Innan dess är det respektive skola som gäller.

Gällande kommunala grundskolor är det först efter fem år som du kan vända dig till kommunarkivet. Innan dess finns kopiorna på respektive skola. Privata grundskolor har samma regler som de kommunala, men här finns betyg sedan 2012 hos oss. Innan dess är det respektive skola som gäller.

På länken nedan kan du beställa betygskopior/betygsavskrifter från grundskolor, gymnasieskolor eller komvux inom Kalmar kommun.

Fler sidor inom gymnasier i kalmar

Gymnasieskolor inom Kalmarsunds gymnasieförbund

Läs mer om Kalmars olika gymnasium

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning till gymnasiet och vuxenutbildning

Fristående gymnasieskolor

I Kalmar kommun finns flera fristående gymnasieskolor.

Kalmarsunds gymnasieförbund

I Kalmar kan du välja på flera olika gymnasieskolor och samarbetet mellan flera kommuner gör att vi kan erbjuda ett

Senast uppdaterad: 8 maj 2023
Publicerad: 12 juni 2017