Eldningsförbud från 13 maj 2022, klockan 12.00

Eldningsförbud gäller från 13 maj klockan 12.00 i hela Kalmar kommun. Beslutet har tagits i samråd med Länsstyrelsen i Kalmar län och ytterligare åtta kommuner i länet. Förbudet gäller tills vidare.

Konst i Kalmar

I Kalmar finns flera museer, gallerier och ateljéer och kommunen ger stöd till de ideella krafter som tillsammans bidrar till ett stort och varierande utbud av konst.

Kalmar kommun tillämpar enprocentsregeln för konstnärlig gestaltning vilket innebär att en procent av kostnader för nybyggnad, ombyggnad och tillbyggnad avsätts på konstnärlig gestaltning i kommunens byggnader.

Kultur- och fritidsförvaltningen och serviceförvaltningen samordnar arbetet mellan konstnärer, arkitekter och byggherrar. Konsten ger platsen eller byggnaden identitet och skapar upplevelser till dem som bor, arbetar eller kommer på besök.

Välkommen att vandra runt och lära mer om Kalmars skulpturer! De äldsta skulpturerna är från 1500-talet och den senaste från 2000-talet. Du hittar många av skulpturerna i Kalmars centrala delar men ta gärna en tur till kommunens yttre delar där du kan hitta spännande verk.

Se var skulpturerna finns på vår Skulpturkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Fler sidor inom konst

Kalmar kommuns konstsamling

Information om Kalmar kommuns konstsamling

Kalmar konstmuseum

Museet för konst och formgivning i Kalmar län

Senast uppdaterad: 3 augusti 2021
Publicerad: 17 januari 2019