Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

Förskolan Trollet fick nationellt pris för arbete med Grön Flagg

Bild

Förskolan Trollet har idag, på Grön Flagg-dagen, tilldelats pris för Årets Grön Flagg-förskola. Priset delas ut av Håll Sverige Rent till den förskola som gjort en särskild insats för hållbar utveckling och som är ansluten till Grön Flagg.

Motiveringen från Håll Sverige Rent lyder:
Förskolan Trollet vinner för ett arbete som innefattar alla tre dimensionerna av hållbar utveckling; För en ökad förståelse för andra samhällsgrupper utanför förskolan, för deras kreativitet att använda naturmaterial samt för deras synliggörande av närproducerad mat.

Förutom förskolans barn och personal medverkade också omsorgstagare och personal från ett av kommunens vård- och omsorgsboenden, kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff och barn- och ungdomsnämndens ordförande Lasse Johansson samt Kristina Bjerka, ansvarig för Grön Flagg på Håll Sverige Rent vid prisutdelningen.

Firande över generationsgränserna
”Vi är både stolta och lyckliga och vi fick en fantastisk prisutdelning med många glada barn och vuxna. En härlig eftermiddag där vi fick fira över generationsgränserna”, säger Jeanette Kennerfalk, förskolechef på förskolan Trollet. "Vår förskola tar ställning för alla barns rätt! Hållbar framtid skapar vi genom att leva våra valda värden där Delaktighet, Välkomnande och Omsorgen om är viktiga begrepp i vår undervisning. Vår temarubrik är 'Hur bygger vi tillsammans en Hållbar Framtid?' Det är A och O för oss”.

Senast uppdaterad: 14 januari 2019
Publicerad: 12 november 2018