Här samlar vi några vanliga frågor och svar om Kompiskortet.
Kompiskortet kan användas av dig som bor i Kalmar kommun, är över 12 år och har en funktionsnedsättning.
Kompiskortet gäller hos organisationer som är anslutna till Kompiskortet. En uppdaterat lista med anslutna organisationer finns på kalmar.se/kompiskortet. Kompiskortet gäller än så länge bara i Kalmar kommun.
Du ansöker via e-tjänsten Ansökan om Kompiskort (länk). Om du inte har möjlighet att söka via e-tjänst går det att ta kontakt med socialförvaltningen, du kan läsa mer på ansöksidan.Länk till ansöksidan
Om du förlorar ditt kompiskort måste du göra en ny ansökan på kalmar.se/kompiskort och klicka i att du tappat bort kortet.
Du får använda kortet så ofta du vill hos anslutna organisationer och ta del av aktuella erbjudanden. Det kan vara så att en organisation har begränsat hur ofta du kan använda kortet.
Ja, att få ett kompiskort är gratis. När du deltar i aktiviteter och tar del av erbjudande betalar du som har kompiskortet som vanligt, din kompis följer med gratis.
Om du skickar in ett fotografi, så hämtar du ditt Kompiskort hos Mediahuset när de informerat dig om att det är färdigt.
Om du tar ett foto hos Mediahuset får du ditt Kompiskort när du är där för fotografering.
Det är bra om du har med dig en ID-handling när du kommer till Mediahuset.
Nej. Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Du bestämmer vem som följer med. Det behöver inte vara samma person varje gång.
Kontakta oss så svarar vi så snart vi kan.social@kalmar.se
Med Kompiskortet kan du bjuda med en kompis eller stödperson till aktiviteter inom kultur och idrott.
En lista på alla arrangörer, föreningar och organisationer som är med i Kompiskortet.
Här kan du ansöka om ett Kompiskort om du är över 12 år, bor i Kalmar kommun och har en funktionsnedsättning.
Här kan du ansluta din verksamhet till Kompiskortet.