Vad kan jag jobba med?

I Kalmar kommun finns det många olika jobb. När du skickar in din ansökan får du fylla i vilket eller vilka arbetsområden du är intresserad av. Här kan du läsa om några av alla arbetsområden.

Du kan bli erbjuden feriearbete inom andra arbetsområden än de som är listade här.

Barnomsorg och fritids

Vill du jobba med barn i sommar? Här får du jobba med olika aktiviteter, projekt eller undervisning som planeras och genomförs tillsammans med personalen. Du kan också få hjälpa till vid dukning inför måltider tillsammans med barnen och personalen och andra dagliga arbetsuppgifter som finns på en förskola eller fritids, som att städa och bädda.

Daglig verksamhet och stöd till personer med funktionsnedsättning (LSS)

Vill du ha ett meningsfullt jobb i sommar? Här får du ge stöd och service till barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning. Arbetet handlar om att hjälpa personer att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet kan vara i någon av kommunens verksamheter med aktiviteter eller boenden för människor med funktionsnedsättning.

Äldreomsorg

Vill du jobba med människor som kan ge dig ett helt liv av erfarenheter? Inom äldreomsorgen får du jobba med att hjälpa äldre människor som behöver stöd i sin vardag. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att laga mat och städa till olika aktiviteter, till exempel att spela spel eller läsa tidningen tillsammans. Vårdtagaren får med din hjälp leva ett självständigt liv.

Föreningsliv

Är du nyfiken på hur det är att jobba i en förening? Då kan du få prova på att jobba i en av Kalmars ideella föreningar, till exempel Kalmar stadsmission, Kalmar golfklubb och Skälby 4h gård. Arbetsuppgifterna är många och kan skilja sig åt beroende på i vilken förening du får ditt feriearbete hos.

Kök och café

Är du intresserad av mat och möta människor? Då kan du jobba inom kök och café. I arbetsuppgifterna ingår olika enklare köksarbeten så som att göra sallad, servera mat, diska, att hjälpa till med att förbereda mat och städa.

Lokalvård

Är du noggrann och gillar att röra på dig? På Lokalvården hjälper du till med den dagliga städningen i kommunens lokaler. Det kan vara på en skola, förskola, sporthall, bibliotek, fritidsgård, äldreboende, kontor, verkstadslokaler och andra lokaler i kommunens verksamheter. Här får du arbetsuppgifter som till exempel att moppa, damma och dammsuga.

Park och trädgård

Gillar du att vara utomhus på sommaren? Då är ett jobb i park och trädgård något för dig. Här får du jobba med att hålla rent och snyggt i parker och badplatser runt om i Kalmar. Du får också se över livräddningsutrustning, badstegar och andra arbetsuppgifter på badplatserna.

Vaktmästare och återbruk

Är du händig och inte rädd att ta i? Här får du bland annat göra enklare reparationer, städa och bära material. Arbetsuppgifterna varierar mycket, det kan vara allt från att flytta och bära saker till att plocka skräp.

Administration

Är du bra på att vara noggrann och bra på att hålla ordning? När du jobbar med administration får du digitalisera material från olika arkiv och föreningar. Arbetsuppgifterna du kan få är bland annat att skanna olika bilder och tidningsartiklar och du får ett eget skrivbord och dator.

Kultur

Tycker du att det är spännande med teater eller vill utveckla ditt skrivande? Inom kultur kan du bland annat få praktisera på Kalmar slott, Kalmar Läns museum och Skrivsommar. På Kalmar slott och Kalmar Läns museum medverkar du i barnverksamheterna. Arbetsuppgifterna kan innefatta pyssel, lek och teater. På skrivsommar får du utveckla ditt skrivande, göra studiebesök och träffa inspirerande föreläsare.

Enklare industri

Är du intresserad av att testa på att jobba inom enklare industri? Inom det här arbetsområdet erbjuds varierande arbetsuppgifter som exempelvis montering och förpackning. På en industri sitter ofta flera personer tillsammans och därför kommer du även få erfarenheter om hur det är att ingå i ett arbetslag.

Publicerad: 8 mars 2024