Jobbmässan - Arbetssökande

Jobbmässan 2024

Söker du jobb? Då ska du komma till Jobbmässan i febrauri 2025. Mer information kommer komma i början av 2025.

Where can I find this information in other languages?

- You can find the information in other languages on the this page. You just need to change the language at the top of the page under the “Translate” button and the text will be translated for you.

När öppnar dörrarna till Jobbmässan?

- Jobbmässan är öppen mellan klockan 14.00 till 18.00 båda dagarna.

Vart kan jag parkera?

- Tar du bilen till Guldfågeln Arena parkerar du lämpligast vid Gastens träningsplaner (800 platser) strax norr om Guldfågeln Arena.
Klicka här för att komma till Google Maps Länk till annan webbplats..

Det finns även bra parkeringsmöjligheter runt gamla Volvofabriken och vid Hansa City söder om arenan.

Går det bussar till Guldfågeln Arena?

- Ja, klicka på denna länk för en utförlig tidtabell och priser för de aktuella dagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Bussar avgår från Kalmar Central var 20 minut och du är ute vid arenan på cirka 12 minuter.

Måste jag vara på plats direkt klockan 14.00 för att få ett jobb?

- Nej. Arbetsgivarna och företagen är på plats fram till klockan 18.00 båda dagarna. Jobbmässan är till för att du ska få visa upp dig till företagen, så det spelar ingen roll om du dyker upp klockan 14.00 eller 17.45, du kommer få samma möjlighet att lämna ditt CV.

När ska du dyka upp om du är student?

- Är du student och vill ha ett jobb i samband med studierna eller endast intresserad av ett sommarjobb rekomenderar vi att du dyker upp efter klockan 16.00 båda dagarna. Då är arbetsgivarna informerade att denna kategori av arbetssökande kommer.

När rekomenderas att jobbsökande besöker mässan?

- Är du arbetssökande rekomenderar vi att du kommer mellan 14.00-16.00 och är du student eller nyfiken på nytt arbete rekomenderar vi dig att komma mellan 16.00-18.00.

Kommer jag få ett jobb direkt?

- Nej, men du kommer att få kontakt med flera olika arbetsgivare som tar dina kontaktuppgifter och CV. Att få ett jobb är en process som sker i flera steg, jobbmässan är det första steget.

Hur kan jag förbereda mig på bästa sätt inför mässan?

- Läs på om företagen du vill träffa; vad gör dem och vad kan du tillföra till just detta företaget. Se till att ditt cv är uppdaterat och att du har det digitalt så att du enkelt kan skicka det till arbetsgivaren.

Varför är det viktigt för mig att gå på jobbmässan?

- Rekryteringsdagarna är en möjlighet för dig att möta potentiella arbetsgivare och få en större förståelse för vilka jobb som finns att söka. Alla företag som närvara har uppgett ett rekryteringsbehov

Hur ser säkerheten ut på mässan?

- På mässan kommer det finnas ett antal mässvärdar som ni kan ställa era frågor och funderingar till. Mässvärdarna kommer ha en lila badge på sig så ni enkelt kan se vilka det är, se bild här nedan. Det kommer även cirkulera fyra stycker ordningsvakter i anslutning till och på mässan så ni som besöker mässan kan känna er lugna och trygga.

Jobbmässan - Fråga mig

Kom som du är med CV och personligt brev, gå därifrån med nya kontakter och möjligheter till ett nytt arbete.

När du besöker jobbmässan är det en möjlighet för dig att möta potentiella arbetsgivare och få en större förståelse för vilka jobb som finns på arbetsmarknaden. Det är inte en ny anställningsintervju vid varje bord, utan ett tillfälle att möta olika företag och få en känsla för var du vill söka jobb. När du pratar med de olika företagen byter ni kontaktuppgifter och för en dialog hur du kan söka de jobb som erbjuds.

Mer information

Tid:

Februari 2025

Plats:

Återkommer om plats.

Anmälan:

Ingen föranmälan - Gratis

Arrangör:

Kalmar kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Borgholms kommun, Torsås kommun och Emmaboda kommun