Kalmar kommun är drabbad av omfattande störningar i delar av IT-miljön

Vi uppdaterar informationen löpande.

Sommarjobb 2024 - Kockar/Köksbiträden

Serviceförvaltningen

Om tjänsten

Inom Kost omsorg lagar i huvudsak mat till äldre som bor i kommunens vård- och omsorgsboende eller personer som har beslut om matdistribution, men också mat till delar av kommunens dagliga verksamheter samt för servering i verksamhetens restauranger. Några av köken lagar även mat till skolan och förskolan på orten. Kost omsorg lagar cirka 1700 portioner lunch varje dag. Därtill kommer lagad middag samt förser kommunens vård och omsorgsboende med livsmedel till dygnets övriga måltider så som exempelvis frukost och mellanmål. Inom Kost skola lagar frukost, lunch och mellanmål till förskolebarn och grundskoleelever i de kommunala skolorna. Portionsantalet kan variera en del då förskolor och fritidshem slås ihop under sommarmånaderna. Tjänsterna finns i allt från större arbetsgrupper till mindre kök där du arbetar ensam. Arbetet innebär arbetsuppgifter i kök såsom matlagning av normal- och specialkost, sallads- och grönsaksberedning, hygien- och egenkontroll, kassaarbete, portionering och servering samt diskning och rengöring.

Din profil

Du bör ha gymnasieutbildning i storkök eller likvärdig utbildning. Du ska ha lätt för att samarbeta och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha erfarenhet av arbete i kök. Det är det viktigt att du kan kommunicera på svenska. Du ska ha förmåga att förstå och tillgodogöra dig instruktioner och delegationer på svenska, både i tal och skrift. Meriterande är om du har kännedom om specialkost, har datavana, körkort och tillgång till bil. Du behöver också lämna ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister. Det finns att hämta på polisens webbplats. Utdraget heter Skola eller förskola.

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss! Då värderar du förmodligen, precis som vi, ett jobb som är viktigt på riktigt. Här på Kalmar kommun arbetar vi tillsammans för att hela tiden göra Kalmar ännu bättre - för alla som lever sina liv här, driver företag eller besöker vår fina kommun. Serviceförvaltningen levererar interna tjänster för att våra kollegor i kommunkoncernen ska kunna fokusera på sina kärnverksamheter. Det arbete vi gör påverkar direkt människors vardag. Varje dag, året om. Det är vi som ser till att barn, elever och omsorgstagare har bra och rena lokaler samt god och näringsriktig kost. Vi leder och samordnar kommunens inköp och vi skapar förutsättningar för ett vackert, tryggt och hållbart Kalmar. Välkommen till oss!

Anställningen

Omfattning Heltid / deltid
Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Antal tjänster 15

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum 2024-05-15
Referensnummer C165350

Kontakt

Jörgen Nilsson
Samordnare kost och lokalvård
010- 352 13 31

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Nås via kontaktcenter
010-352 00 00

Övrig information

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.