Över 100 företagsbesök under februari

Kalmar kommun vill ha en nära kontakt med näringslivet och förstå företagens utmaningar. Kommunen väljer nu att växla upp företagsbesöken för att få en ökad dialog och kommer att besöka över 100 företag mellan den 7-9 februari.

- Vi vill skapa förståelse för alla slags frågor och ha ett öppet samtal där vi pratar både om det som är bra och det som kan bli bättre. Vi jobbar ständigt med att vara närvarande i Kalmars näringsliv och vi hoppas på en fortsatt positiv utveckling när vi kommer ut till företagen, säger Thomas Davidsson, näringslivschef på Kalmar kommun.

Det är både tjänstepersoner och politiker som kommer besöka företagen. Kalmar kommun gör minst ett företagsbesök per vecka men kommer nu höja ambitionen och besöka mellan 100 - 150 företag under tre intensiva dagar med förhoppningen att skapa bättre samverkan, visa på tillgänglighet och att kommunen fortsätter att vara en part i att skapa ett ännu bättre näringslivsklimat i Kalmar.

- Ska Kalmar fortsätta att växa och gå framåt så krävs ett expansivt näringsliv och en samverkan där vi växeldrar tillsammans. Just nu är mycket fokus på att köpa in och planlägga mark för att företag ska kunna växa och etablera sig. Totalt handlar det om en bit över 3 miljoner kvadratmeter. Jag ser fram emot alla företagsbesök, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande.

Kalmar är en stad som växer och är i en spännande fas fylld av innovation både inom näringslivet och offentliga sektorn.

- Det är i Kalmar det händer och det är här vi ska skapa det bästa näringslivsklimatet, säger Thomas Davidsson, näringslivschef på Kalmar kommun.

Publicerad: 7 februari 2023