Flytta till Kalmar kommun

Barn och vuxen i gamla stan i Kalmar.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Här hittar du den lilla stadens personliga charm men också den stora stadens möjligheter. Under hela året bjuder regionen på evenemang och aktiviteter för alla smaker.

Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Att bo här innebär på många sätt ett annat liv, än att bo i någon av våra storstäder. Avstånden är små och du hinner med mer av livets goda. Var du än är har du alltid nära till havet och naturen. Öland, solens och vindarnas ö, ligger inte heller långt borta.

Nya bostäder i alla former planeras och byggs runt om i kommunen. Oavsett om du väljer att bo på centrala Kvarnholmen, i något av bostadsområdena en bit från centrum eller i lantlig idyll med närhet till stan, är det aldrig långt till den service du behöver. I Kalmar pågår också större projekt som kommer att vidga vår stadskärna och stärka stadens fantastiska läge vid havet.

Linnéuniversitetet, som finns i både Kalmar och Växjö, är ett modernt och internationellt universitet - ett av Sveriges nyaste lärosäten.

Hela 94 procent av Kalmarborna säger att de kan rekommendera andra att flytta hit. Välkommen du med!

Kontakt