Öppna förskolan Måsen

Öppna förskolan Måsen är en kreativ mötesplats för barn 0-12 år tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Här ska lusten att
skapa genomsyra verksamheten. Flyg in i äventyret!   

Vi vill utveckla och stimulera barns och vuxnas lek, fantasi och kreativitet. Olika material och tekniker prövas i en miljö som lockar till nyfikenhet.

Måsen är en oas där vi utbyter tankar och inspirerar varandra. Här kan du njuta och koppla av tillsammans med andra barn och vuxna. På Måsen kan du också få råd och stöd i olika slags frågor, bland annat om den kommunala servicen. Det finns alltid någon som lyssnar och har tid för samtal.

Besöket är kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs. Du hittar oss här: Skeppsbron 9, 392 31 Kalmar

Kurser och temakvällar

Som förälder kan du komma på våra temakvällar där vi skapar och arbetar med olika material. För barn har vi kurser i skapande genom kulturskola - se deras broschyr för aktuell information.

Inspiratörer till pedagogisk verksamhet

För dig som arbetar inom förskola och skola fungerar vi som inspirationskälla och hjälper till med idéer kring teman inom den pedagogiska verksamheten.

Kom och skapa!

Skapande bordet bjuder på massor av härliga material. Det finns också mycket annat som du kan inspireras av eller bara titta ut genom fönstret, se vattnet, bilar, båtar och arbetet som pågår i hamnen.

I Ateljén och Målarverkstaden finns alltid möjlighet till individuellt eller gemensamt skapande där vi utforskar och experimenterar med olika tekniker och material.

Måndag

08.30-16.00

Tisdag

08.30-16.00

Onsdag

08.30-16.00

Torsdag

08.30-13.00

Fredag

08.30-13.00

Februari

10-14 februari

Vi skapar olika hjärtan inför Alla hjärtansdag inspirerad av Picassos rosa period med hjärtan och kärlek. Vi firar med en liten hjärtefika.

17-21 februari

Sportlov med Picasso. Lite upp och ner, hit och dit.

25 februari

Semlor hela dagen på olika sätt.

Mars

24 mars

Dockteater på Måsen klockan 10:00 med Förskolan Ekan, Kalmar Waldorfskola.

25 mars

Våffeldagen – vi gräddar egna våfflor hela dagen.

26 mars

”Ge ditt barn ett språk” klockan 10-11 Eva- Maria från språkverkstan och Emilie Falk från statsbiblioteket.

30-31 mars

Börjar vi med Påskfantasi

April

1 april

Byteatern: Den Kosmiska Havsträdgården på BYTEATERN. För barn 2-18 månader. Kostnad 50:-/barn. Försäljningen av biljetterna

1-9 april

Påskfantasi

8 april musikstund på äldreboendet Varvsholmen kl.10 .00. Det blir påskkärringsfika så kom gärna utklädd och sjung med oss. Föranmälan behövs.

Maj

7 maj

Utflykt till Skälbygård kl.10-13 om vädret tillåter. Vi planterar vårens frö. Föranmälan behövs. Ta med egen filt och något att grilla. Vi fixar grillen

Juni

17 juni

Sommarfest med sång och danslekar där Måsen bjuder äldreboendet Varvet. Samlingspunkt Kattrumpan kl. 10:30. Ta med egen filt och fika korg. Vi bjuder på bullar.

18 juni

Måsen har stängt för sommaren och öppnar igen den 13 augusti.

Med reservation för eventuella ändringar. Håll alltid lite koll på anslagstavlan på Måsen eller hemsidan för aktuell information.

Fler sidor inom öppen förskola

Familjecentral i Lindsdal

Familjecentral i centrala Lindsdal

Familjecentral Kalmar

Information om familjecentrum i centrala Kalmar, "Trill-In"

Familjecentral Norrliden

Information om familjecentrum i Norrliden

Familjecentral Smedby

Information om familjecentrum i Smedby

Familjecentral Södermöre, Ljungbyholm

Information om familjecentrum i Ljungbyholm

Publicerad: 21 februari 2020