Gäller från och med 14 december 2020.
- Jag jobbar som poolkock och är det någon som saknas så är det jag som kommer ut på plats och täcker upp för den personen, men i vanliga fall är jag stationerad på Stensberg måndag till fredag, säger Kristofer Olsson, poolkock inom kost omsorg.
Det är roligt att träffa olika arbetskollegor och lära känna olika arbetsplatser, det blir en bra blandning. På Stensberg börjar vi klockan sju på morgonen, då samlas vi i köket hela arbetsgruppen och börjar med ett morgonmöte och går igenom dagen; lunch, kvällsmat, extrabeställningar, catering samt aktiviteter i huset så att alla vet vad man ska göra. Arbetsdagen slutar kl. 15.30. Det är en stor skillnad gentemot privata sektorn.
Jag valde Kalmar kommun framförallt för att det är en trygg arbetsplats, bra arbetsmiljö och bra tider. Kul att kunna bidra med min erfarenhet från det privata till kommunens storkök. Jag har jobbat sedan 1 mars 2017, jobbat i det privata 12 år innan dess.
Det är roligt att laga mat till de äldre som verkligen behöver bra mat och kollegorna trivs jag väldigt bra med. Jag är mest stolt över helheten att vi är ett bra gäng och vi jobbar alltid för att göra det så bra som möjligt och utvecklas hela tiden. Det känns som om Kalmar kommun är en väldigt drivande kommun som tänker framåt hela tiden så det känns kul att vara en del av det. Vi lagar mat från grunden och försöker hela tiden ge kunderna den bästa maten.
Det är ett väldigt varierande jobb, förutom den vardagliga kostverksamheten så kan det hända aktiviteter i huset såsom pubkväll, grillkväll, kräftskiva och julbord. Vi kan också stå på avdelningarna ibland för att laga maten direkt till de boende.
Matlagningen är det jag brinner för och vi är ett glatt gäng med samma mål. Vi jobbar mycket i samspelta team för att alla stationer ska fungera. Alla hjälps åt och det är lätt att fråga.
Vi har mångfald där vi får in nysvenskar som ska lära sig språket och komma ut i arbetslivet. Vi arbetar med svenskt kött och har ett ekologiskt tänk samt är kranmärkta.
Vi jobbar hela tiden framåt för att utvecklas både som person och organisation. På personalmötena en gång i månaden så pratar vi om hur vi kan bli bättreHåll utkik för lediga tjänster inom kostverksamheten
Skicka en intresseanmälan om timvikarie inom kostverksamheten
Kostsamordnare
Rekrytering av vikarier och samordnare för praktik inom kök. Kompetensutveckling, upphandling och leverantörskontakt.