Eldningsförbud från 13 maj 2022, klockan 12.00

Eldningsförbud gäller från idag klockan 12.00 i hela Kalmar kommun. Beslutet har tagits i samråd med Länsstyrelsen i Kalmar län och ytterligare åtta kommuner i länet. Förbudet gäller tills vidare.

Frukostprojekt

Fralla av mörkt bröd med ost och grönsaker

Smedbyskolan kommer att genomföra ett försök med gratis frukost för elever i årskurserna 4-9, som ett samverkansprojekt mellan serviceförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Vi på Smedbyskolan är mycket glada över denna möjlighet.

Bakgrunden till initiativet är att alla elever ska få ökade möjligheter att prestera i skolan. Syftet med försöket är att hitta en modell och ett arbetssätt för att frukost ska kunna erbjudas till alla elever på alla skolor från 2023–2024.

Målgruppen är elever på mellan- och högstadiet som inte hinner äta hemma eller av annan anledning kommer hungrig till skolan. En enkel frukost som kan tas med, eller intas i matsalen, ska finnas tillgänglig i skolans matsal på morgonen.

Frukosten kommer att bestå av en färdigberedd fralla alternativt bröd och pålägg för egen beredning samt vatten eller mjölk om frukosten intas i matsalen. Vid avhämtning är det endast frallan som ingår. Servering av frukost sker mellan klockan 7:45-8:10 så eleverna hinner till sina respektive lektioner.

Publicerad: 18 februari 2022