Begränsa smittspridningen av covid-19

Här hittar du de lagar, råd och rekommendationer som gäller för Kalmar län.

Om Lindöskolan

Lindöskolan ligger naturskönt nästan mitt i staden. Vi har gångavstånd till havet, stadskärnan och den fantastiska naturen.

I vår verksamhet utnyttjar vi vårt stadsnära läge med besök på stadsbiblioteket, läns-och konstmuseet, slottet, domkyrkan, ishallen, Gymnasten etc. Vi har nära till vackra
strövområden som Lindö, Tallhagsskogen, Skälby och Svinö. Skolans läge är unikt
för utveckling och lärande.

Skolan har ca 300 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Vi har flera fritidshem som är riktade till olika åldersgrupper. Våra fritidshem har namn från svenska fyrar. Med lite fantasi symboliserar fyrarna hur vi i skolan lär våra elever att navigera in i framtiden med hjälp av tydliga kartor.

Kunskapskvaliteter och mål diskuteras och kommuniceras inom varje kunskapsområde utifrån demokratiska processer om vad elever i dag ska lära sig
i skolan.

Lindöskolan är en VI-skola. Det innebär att skolan samarbetar med lärarutbildningen på Linnéuniveritet. Att vara en VI-skola betyder att studenter gör verksamhetsintegrerad praktik två dagar varannan vecka. Vi är stolta att få vara med att utbilda framtidens lärare.

Lindöskolan, som ritades av dåvarande stadsarkitekt Nils Carlgren, byggdes under krigsåren och invigdes 1945. Sedan dess har många kalmariter, skolformer och läroplaner passerat. Av schaktmassorna från byggnationen schaktade man upp en kulle för barnen. Den kröntes 1989 av vår ståtliga häst som är skapad av konstnären Anders Lönn.

Kontakta Lindöskolan

Kontaktuppgifter till Lindöskolans rektor och skolledning