Gäller från och med 14 december 2020.
Fritidsverksamheten på Lindöskolan
Vi vill nå en ökad måluppfyllelse och en progression i vår verksamhet. Genom upp-delningen i detta dokument strävar vi efter att förtydliga detta.
Alla elever tar ansvar för sitt eget mellanmål. Eleverna får ibland äta mellanmål utomhus.
”Skolan ska stimulera varje elev att bilda sig och växa med sina uppgifter. I skolarbetet ska de intellektuella såväl de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas. Även hälsa- och livsstilsfrågor ska uppmärksammas” (LGR11 sidan 10).
”Skolans mål är att varje elev har inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv.” (LGR11 sid17)
”Genom ett miljöperspektiv får de möjligheter både att ta ansvar för den miljö de själva direkt kan påverka och att skaffa sig ett personligt förhållningssätt till övergripande och globala miljöfrågor.” (LGR11 sid9)
Den skapande verksamheten utgör en stor del av fritidshemmets verksamhet. Här ges möjlighet att pröva olika material, tekniker, uttrycksformer inom det konstnärliga och kulturella spektra.
Material/tekniker: gips, lera, saltdeg, trä, lim, sockermålning, blåsmålning, kulmålning, tumtryck, brännpenna, akvarell, oljepastell, kaffemålning, ståltråd, tejp, folie, kartong, skumgummi, tråd, knappar, garn, väva, sy, knyta och pärlor. Vi använder oss av estetiska uttrycksformer genom: skuggteater, forumteater, dockteater, musik och dans. På lovdagar besöker vi Kalmar länsmuseum. Vi går också till Kalmar konstmuseum och Linnéuniversitetets dramagrupper när vi blir inbjudna.
”Eleverna ska få uppleva olika uttrycksformer för kunskaper. De ska få pröva på och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande, och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet.” (LGR11 sid 10)
”Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.” (LGR11 sid7)
År F-6
Inomhus
Vi nyttjar vår idrottssal varje eftermiddag i styrda eller fria aktiviteter. Flera av aktiviteterna styrs genom demokratiska val av eleverna. De äldre eleverna har möjlighet att planera och leda aktiviteter för sina kamrater.
Utomhus
Vi nyttjar vår skolgård och närmiljö till lustfylld lek och lärande.
”Skolan ska sträva efter att erbjuda alla eleverna daglig fysisk aktivitet inom ramen för hela skoldagen.” (LGR11 sid 9)”
År F-6
Värdegrundsarbetet genomsyrar fritidshemmens alla dagar. Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor exempelvis visa film där handling diskuteras i grupp, forumspel för att beröra vissa områden, konflikthantering/lösning handledning till att lösa konflikter.
”Elevernas utveckling och socialisation sker i grupp och det är också inom gruppen som sociala normer och värden prövas och utvecklas. I fritidshemmet ska stor vikt läggas vid att uppmuntra eleverna att i samspel med kamrater utveckla sin sociala kompetens. (Allmänna råd sid 37)
Fritidshemmets personal ska öppet redovisa och diskutera skiljaktiga värderingar, uppfattningar och problem samt klargöra och med eleverna diskutera det svenska samhällets värdegrund och dess konsekvenser för det personliga handlandet” (LGR11 avsnitt 2.1.) (Allmänna råd sidan 37).
År F-6
Leken har stor betydelse i fritidshemmens verksamhet. Vi ger eleverna ett urval och en variation av aktiviteter. Genom detta tränar eleverna sin förmåga att ta hänsyn, samarbeta, fantisera, lösa konflikter med mera. Vi ger eleverna tid och redskap för leken.
”Skapande arbete och lek är väsentliga delar i det aktiva lärandet. Särskilt under de tidiga skolåren har leken betydelse för att eleverna ska tillägna sig kunskaper. Skolan ska sträva efter att erbjuda alla eleverna daglig fysisk aktivitet inom ramen för hela skoldagen.” (LGR11 sid 9)
Fritidsverksamhet
Lindövägen 3
Fritidsverksamhet
Lindövägen 3
Fritidsverksamhet
Lindövägen 3
Fritidsverksamhet
Lindövägen 3
Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Lindöskolan.
Lindöskolans förväntningar och regler som gäller på skolan
Inloggning till lärportalen EdWise
Information om fokustid och nationella prov på Lindöskolan
Information om Lindöskolans schema och årsplanering
Sjukanmäl ditt barn via epost, telefon eller lärportalen EdWise
Matsedel och kostpolicy för Kalmar kommuns skolor och förskolor