Framtidskoll för årskurs 9

Bild

Den 5 november arrangerades Framtidskoll, för alla elever i årskurs nio på Funkaboskolan, tillsammans med Ung Företagsamhet,
Arbetsförmedlingen samt Swedbank/Ölands bank Ung Ekonomi.

Dagen arrangerades av Ung Företagsamhet (UF) i samarbete med skolans studie- och yrkesvägledare för att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv samt för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Olika samarbetsparters synliggjorde elevernas möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmågan att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle.

Ung Företagsamhet berättade om entreprenörskap och möjligheterna med UF-företagande. Swedbank/Ölands bank - Ung Ekonomi hade en inspirerande och rolig föreläsning inom ämnet privatekonomi. Arbetsförmedlingen förklarade vikten av första intrycket, vad man bör tänka på vid en anställningsintervju samt social kompetens. Eleverna fick även träffa representanter från Bergkvara buss, ÅF Consult och Brorestaurangen. Det gavs möjlighet att i mindre grupp ställa frågor om bl.a. utbildning, sommarjobb, personalrekrytering och lön.
En givande heldag med framtiden i fokus.

Senast uppdaterad: 8 november 2019
Publicerad: 7 november 2019