Besök på Stadshuset

Foto:Lindah Tisjö

Efter ett inskickat förslag om fritidsgård för yngre barn fick elever i årskurs 2C besöka Stadshuset i Kalmar.

Eleverna i klass 2C bjöds in till Stadshuset av kommunalrådet Johan Persson efter att de skickat ett brev till Kalmar kommun. Johan Persson berättade om stadshuset och svarade glatt på elevernas frågor. Även stadsarkitekten Björn Strimfors var med och visade bilder. Efter branden i Berga centrum kom eleverna alltså med förslag på vad de tyckte skulle byggas på platsen - förslaget var en fritidsgård, detta skickades in till kommunen. Nedan en text om elevernas intryck av mötet, skriven av dem själva.

Besök på Stadshuset
Vi cyklade från skolan till stadshuset. Det var lite tungt att trampa i uppförsbackarna men det gick snabbt nedför. Det var kul att cykla.
När vi kom fram gick vi in till receptionen och anmälde oss. Sen gick vi uppför en stor trappa och in till “gubbhyllan”. Där pratade Johan Persson och Björn Strimfors med oss om hur våran skola såg ut förr i tiden.
Vi fick ställa frågor och frågade Johan vad han skulle jobba med om han inte var kommunalråd. Då skulle han vara bonde eller polis. Han tyckte att alla hans arbetsuppgifter var roliga. Han sitter nästan jämt i möten med olika människor. Ibland får han träffa barn och ungdomar men även äldre pensionärer.
Det var roligt att träffa båda två. Det var kul att de visade hur det såg ut runt Funkaboskolan förr i tiden.
Den varma chokladen var väldigt varm och god.

Skrivet av klass 2C


Publicerad: 2 maj 2019