Eldningsförbud i Kalmar kommun

Från och med tisdag den 30 juni klockan 12, råder det eldningsförbud i hela Kalmar kommun. Förbudet gäller tills vidare.

Studiebesök årskurs 3

Bild

Studiebesök på företaget YASKAWA

Alla elever i årskurs tre fick möjligheten att via lågstadiets entreprenörskapsprojekt och Ung Företagsamhet besöka ett stort företag i Torsås, YASKAWA. De arbetar med tillverkning och robotteknik. Deras system används och säljs till många olika typer av företag. Vi fick veta att olika modeller av deras robotar kan användas till exempelvis att lyfta tunga material, mjölkmaskiner, biltillverkning, flygande tv-kameror och exoskelett för rehablitering. Automatisering av produktion blir allt mer vanligt.
Alla gick en rundvandring och på slutet visades en ny samarbetsrobot för direktprogrammering. Eleverna hade förberett många frågor till vår guide Thomas Sabel, HR Manager. De fick bland annat veta att det är en stor arbetsplats med cirka 200 anställda personer, deras yrken är till exempel ingenjör, elektriker, truckförare, ekonom. När Thomas nämnde att det mestadels är blockprogrammering som används nickade eleverna glatt igenkännande. Eleverna var mycket nöjda med besöket och flera sa att de kunde tänka sig att arbeta med något liknande i framtiden.

Senast uppdaterad: 2 maj 2019
Publicerad: 30 april 2019