Elevcafé Falkenbergsskolan

Nu är det äntligen dags att välkomna våra högstadielever till Falkenbergsskolans elevcafé. Tack vare samverkan med S:t Johannes församling kommer det finnas en möjlighet att på plats i vår magnifika glasentré handla en enkel macka, något att dricka och/eller en frukt till självkostnadspris.

Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till ett projekt som St: Johannes församling stöttar med fokus att hjälpa unga kvinnor i Nairobi-Kenya. Dessa unga kvinnor bor i ett stort slumområde, de går i skolan men en gång i månaden i samband med menstruation kan de inte vara i skolan därför att de inte har några mensskydd. Detta leder till att de får så hög frånvaro att de till slut inte går till skolan alls. Utbildning är oerhört viktig för deras framtid. Vi vill därför göra en insats för att hjälpa. Bindor kommer att sys till dessa kvinnor och sänds till Nairobi via en person som bor och verkar där.

Tisdagar med start 17 september kl.09.30-10.30 kommer cafét vara öppet och du är välkommen. Betalning görs enklast med swish.
Meny:
Halv ostfralla med dryck - 10 kr
Veckans frukt - 5 kr

Hjärtligt välkomna!
S:t Johannes Församling & Falkenbergsskolan

Publicerad: 12 september 2019