Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kalmar

Från och med 10 november gäller skärpta allmänna råd i Kalmar kommun och Kalmar län.

Om förskolan Hagby

Illustrationsbild pyssel

Vi har medvetet låtit oss inspireras av det pedagogiska arbetet i Reggio Emilia. Vi väljer att se det rika, kompetenta barnet, där den pedagogiska miljön ska vara anpassad för varje åldersgrupp och barngrupp.

Allt för att barnen ska få möjlighet till en utforskande och lärande miljö. Att utgå från barnens tankar och teorier är viktigt för oss och att barnen får tid att utforska tillsammans med andra barn och vuxna.

Från och med augusti 2018 har vi valt att arbeta utifrån ett nytt gemensamt tema "Hållbar utveckling och hälsosam livsstil". Att väcka barnens lust och nyfikenhet för fysisk aktivitet, måltider och hälsosam livsstil. Att ge barnen verktyg till att möta sin framtid. Att skapa en positiv framtidstro som ger nyfikenhet och lust till att lära. Att väcka förundran i vardagen.

Verksamhetsidé

Genom att använda oss av pedagogisk dokumentation kan vi tillsammans få syn på barns förmågor och ge utmaningar på rätt nivå. Vi kan också utvärdera och följa upp våra verksamheter samt varje barns utveckling.

Vi arbetar aktivt med läroplanen för förskola och ger barnen möjlighet att utveckla normer och värden, utveckling och lärande, att aktivt få inflytande över sin vardag och delta i vårt arbete med demokrati.

Genom ett projektinriktat arbetssätt skapar vi möjlighet för barnen att fördjupa sig i något utifrån sina teorier och nyfikenhetsfrågor.

Att bo och leva i Hagby

Hagby ligger i Södermöre kommundel ca 2 mil söder om Kalmar. I Hagby bor ca 800 invånare. I samhället finns det förskola och skola som undervisar F-6 samt fritidsverksamhet. Bibliotek och sporthall finns intill skolan.

Fantastisk natur och närhet till kusten upplever du ut med våra vandringsleder.

Organisation på förskolan Hagby

Organisation och pedagogisk miljö på förskolan Hagby

Kontakta förskolan Hagby

Kontakta förskolan Hagby

Avdelningar på förskolan Hagby

De olika avdelningarna på förskolan Hagby och kontaktuppgifter till dessa