Kalmar kommun blev Årets universitetspartner på Guldfesten

Bild på pristagarna på Guldfesten för årets universitetspartner

Foto: Linda Leonhardt, Linnéuniversitetet

Äntligen kunde Guldfestens 20-årsjubileum bli av och kreativa företagare och entreprenörer i Kalmar prisas.

I år fick prorektor Niklas Ammert på Linnéuniversitetet överlämna priset Årets universitetspartner i Kalmar län för 2021.

Vinnare blev utbildningsförvaltningarna i Kalmar, Nybro, Mönsterås och Mörbylånga kommuner som har varit en viktig del för att utveckla en nyskapande lärarutbildning av hög kvalitet.

– Vi är glada att vi har ett bra och nära samarbete med Linnéuniversitetet. Det gör att vi kan kvalitetssäkra vår kompetensförsörjning och vi får nya lärare som är rustade att hantera de utmaningar och behov vi har idag. Priset delas med alla kommunens lärare, säger Zejfa Buljugic, verksamhetsutvecklare på utbildningsförvaltningen på Kalmar kommun.

Motiveringen lyder:

Utbildningsförvaltningarna i Kalmar, Nybro, Mönsterås och kommuner bidrar starkt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning. I en unik satsning på verksamhetsintegrerad grundlärarutbildning har kommunerna, tillsammans med Linnéuniversitetet, hittills utbildat 350 lärare som under hela sin studietid varit praktiskt förankrade i arbetslag i kommunernas skolor.

Satsningen är nationellt omtalad och uppmärksammade för sin effektivitet och kvalitet samt väcker även internationellt intresse. Genom att öppna dörrarna för forskare, kompetensutveckling av sin egen personal, innovation och nya idéer, bidrar kommunerna till att utveckla svensk skola.

Kommunerna manifesterar i sin samverkan orden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet.

Övriga nominerade till priset

Electra

En ständigt pågående relation där företaget alltid uppvisar ett stort intresse för samverkan där så väl studenter som forskare inkluderas i Electra-gruppens utvecklingsarbete

Kalmar Energi

Kalmar Energi tar avstamp i sina interna prioriteringar för utveckling och forskning och utifrån detta matchar de samverkan inom flera kompetensområden på Linnéuniversitetet.

Publicerad: 27 september 2022