Årets hållbarhetspris är utdelat

Vinnarna av årets hållbarhetspris: klass 3A på Rinkabyholmsskolan

Vinnarna av årets hållbarhetspris är klass 3A på Rinkabyholmsskolan

Vinnare av det nyinstiftade priset Hållbarhetspriset går i år, 2022, till klass 3A på Rinkabyholmsskolan. Klassen har tagit fram en egen kalender som de sålt och pengarna har gått till att rädda regnskogen.

För att premiera elever som arbetar för mål som skolans bästa och för en bättre, hållbar framtid genom att tillsammans med andra elever på skolan göra skillnad har utbildningsförvaltningen instiftat detta hållbarhetspris. Syftet med priset är att lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i hållbarhetsarbetet, ett arbete som går helt i linje med vår utbildningspolitiska vision. Tilldelningen av priset har som syfte att stimulera och utveckla elevernas gemensamma engagemang för social och ekologisk hållbarhet inom skolan såväl som i övriga samhället.

Elever, föräldrar, personal från berörd skola har kunnat nominera elever och elevgrupper med utgångspunkt från hållbarhetsarbetet. Prissumman är på 10 000:- och prisutdelare på plats var utbildningsnämndens ordförande Lasse Johansson och Bitte Gudmundsson som också sitter i nämnden.

Senast uppdaterad: 2 augusti 2022
Publicerad: 31 maj 2022