1000-tals lyktor för barnens röst i samhället

Lyktor som brinner under under manifestationen "1000 lyktor".

I år hålls manifestationen återigen på Stortorget efter uppehåll under pandemin.

Innan ljusmanifestationen har barnen fått uttrycka sina tankar kring barnkonventionen när varje förskola samtalat med barnen utifrån en artikel. Tankarna som kommit fram och alla lyktor kommer sedan att visas upp i den gemensamma manifestationen på Stortorget där barnens tankar projiceras upp stort i ljus ”på himlen”. I år kommer även en kör från Kulturskolan att förgylla kvällen tillsammans med lyktornas magi och de projicerade budskapen om barns rättigheter.

– Det är betydelsefullt och roligt att vi är många som vill vara med och synliggöra barnen, deras kreativitet och att skapa sammanhang och samhörighet under samma himmel under samma dag i hela Sverige, säger Mimmi Brandén, en av medlemmarna i pedagogistanätverket.

Manifestationen som är barnens gemensamma röst hålls i samband med den internationella barndagen som UNICEF instiftat. Förra året tändes mer än 32 000 lyktor i Sverige. Bakom arrangemanget i Kalmar kommun står Kalmar pedagogistanätverk, som är de fyra pedagogistorna Marie Holgersson, Mimmi Brandén, Anna Gustafsson och Lotta Larsson.

Datum: 19/11 klockan 17.30
Plats: Stortorget, Kalmar

Publicerad: 16 november 2021