Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

#SKOLPRATKALMAR goes digital

Bild

– Skolprat är en dag då vi använder all den kompetens som finns inom den egna organisationen och lärare kompetensutvecklar varandra, säger Mats Linde, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen som arrangerar dagens tillsammans

​Den 26 oktober är det dags för fjärde upplagan av #SKOLPRATKALMAR, som är en kompetensutvecklingsdag för alla de 1900 personer som arbetar som förskollärare, lärare, fritidspedagoger och inom elevhälsa i Kalmar kommun.med Södermöre kommundelsförvaltning.

I år hålls föreläsningarna digitalt och varje rektor sätter av antingen en förmiddag eller eftermiddag för personalen att ta del av föreläsningarna. Det går att välja bland 22 föreläsningar som spelats in i förväg på temat ”Tillgänglig utbildning” inom områdena förskola, skola och fritidspedagogik.

– Jag tycker att SKOLPRAT är fantastiska dagar och jag vet att de är uppskattade. Vi är glada att vi kan genomföra föreläsningarna digitalt, så att vår personal får den här möjligheten till kompetensutveckling, säger Mats Linde.

Exempel på föreläsningar:

Sorg – och vikten av en känsla av sammanhang

Föreläsare: Eva Olin

En skola för alla – men inte för dig lille vän

Föreläsare Petronella Artebrant

Fysisk lärmiljö och inlärning

Föreläsare: Samuel Vendel och Amer Hatic

Publicerad: 21 oktober 2020