Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

Lärare kompetensutvecklade varandra på höstlovet

Bild

Den 29 oktober arrangerades #SKOLPRATKALMAR för tredje gången. #SKOLPRATKALMAR är den kompetensutvecklingsdag som vartannat år arrangeras för alla de 1700 personer som arbetar som barnskötare, förskollärare, lärare och fritidspedagoger i Kalmar kommun.

2014 arrangerades #SKOLPRATKALMAR för första gången – en dag för möjligheten att använda all kompetens som finns inom den egna organisationen. Dagen har sedan arrangerats ytterligare en gång 2016 och så nu 2018. #SKOLPRATKALMAR är en dag med kompetensutveckling i fokus och temat för årets dag var digitalisering.

I år fördelades schemat på 71 föreläsningar med 51 olika föreläsare inom områdena förskola, skola och fritidspedagogik. Även till viss del elevhälsa i form av psykologi var representerat bland föreläsningsområdena.

”Vi är glada att kunna erbjuda en bredd och något för alla under #SKOLPRATKALMAR-dagen”, säger verksamhetsutvecklarna Zejfa Buljugic och Katarina Sandberg som båda varit en del av projektgruppen. ”Det här visar på den fantastiska kompetens som finns inom våra förvaltningar – barn- och ungdomsförvaltningen och Södermöre kommundelsförvaltning”.

Senast uppdaterad: 7 april 2020
Publicerad: 1 november 2018