Kulturskolan släpper första e-tjänsten

Blanketter för anmälan och avanmälan till Kalmar kulturskola är ett minne blott. De är nämligen först ut i Kalmar kommun med en e-tjänst.

- Vi måste vara med i utvecklingen i dagens informationssamhälle och vara tillgängliga på ett smidigt sätt. Att ha en nyanmälan och avanmälan på webben gör det mycket enklare både för vårdnadshavare, elever och administration, säger Wictoria Artebrant, administratör på Kalmar kulturskola.

E-tjänster gör det möjligt att göra ärenden vart som helst och när som helst i sin dator, mobiltelefon eller läsplatta. Med fokus på att kunna ge sina invånare den servicen deltar Kalmar kommun i projektsamarbetet CesamH, tillsammans med fler kommuner i länet, för att tillsammans skapa e-tjänster utifrån de behov som finns. Kulturskolans e-tjänst är den första som skördas från det samarbetet och det är fler kommuner som släpper e-tjänsten.

Frågan om en digital anmälan har kulturskolan drivit länge, dels för att det kommer gå snabbare att anmäla sig och för att man kan söka flera ämnen samtidigt. För kulturskolan själva innebär det att de får en snabbare administration och det blir lättare att kommunicera med sökande.

- Det här är en jättebra start. Vårt mål är att ytterligare en e-tjänst, för betalning av kurs och instrumenthyra, kommer att vara igång vid höstens terminstart. Alla detaljer ska bara vara på plats först, säger Wiktoria Artebrant.

E-tjänsten nås genom Mina sidor på kalmar.se, där alla e-tjänster och blanketter samlas. Många blanketter är digitala, men alltså inga e-tjänster. Målet är att fler blanketter ska bli e-tjänster under 2018.


Senast uppdaterad: 7 april 2020
Publicerad: 5 juli 2018