Hit kan du höra av dig om du känner oro efter dagens händelse vid Långviken

Under lördagen larmades polisen till Långviken, Stensö, efter att en mörkklädd och maskerad man synts till med ett vapenliknande föremål i handen. Bland de som befann sig i området fanns elever från Stagneliusskolan, vars studentkår hade ordnat ett arrangemang under dagen.

Ett lätt beslut att arbeta i Kalmar kommun

330 grundskollärare och 230 förskollärare och barnskötare – det behöver Kalmar kommun rekrytera de kommande åren enligt en kartläggning som gjorts. För att möta detta tas nu krafttag för att sticka ut. Resultatet är rekryteringskampanjen ”Ett lätt beslut”.

– Vårt mål är att bli en av Sveriges allra bästa skolkommuner. Vägen dit går framför allt genom en engagerade och skickliga medarbetare, vilket vi har, men vi behöver många fler. För att nå toppen, samtidigt som barn- och elevantal stiger, är det viktigt för oss att fortsätta rekrytera rätt lärare och pedagoger. Syns vi, så finns vi och hoppas på detta sätt kunna locka till oss personal, säger Mats Linde, förvaltningschef.

Genom kampanjen ”Ett lätt beslut” vill Kalmar kommun lyfta yrkena inom förskola och skola och visa på några av de fördelar man har med Kalmar kommun som arbetsgivare. Läs mer om kampanjen på "Ett lätt beslut" - kampanjsidan.

Publicerad: 22 september 2017