Eldningsförbud i Kalmar kommun

Från och med tisdag den 30 juni klockan 12, råder det eldningsförbud i hela Kalmar kommun. Förbudet gäller tills vidare.

Konst i Kalmar

I Kalmar finns flera museer, gallerier och ateljéer och kommunen ger stöd till de ideella krafter som tillsammans bidrar till ett stort och varierande utbud av konst.

Kalmar kommun tillämpar 1 % - regeln för konstnärlig gestaltning vilket innebär att 1 % av nybyggnads och om- och tillbyggnadskostnader avsätts till konstnärlig gestaltning i kommunens byggnader. Kultur- och fritidsförvaltningen och serviceförvaltningen sköter handläggningen det vill säga kontakter och samordning mellan konstnärer, arkitekter och byggherrar. Konsten ger platsen eller byggnaden identitet och skapar upplevelser till dem som bor, arbetar eller kommer på besök.

Välkommen att vandra runt och lära mer om Kalmars skulpturer! De äldsta skulpturerna är från 1500-talet och den senaste från 2000-talet. Du hittar många av skulpturerna i Kalmars centrala delar men ta gärna en tur till kommunens yttre delar där du kan hitta spännande verk. Skulpturkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Fler sidor inom konst

Kalmar konstmuseum

Museet för konst och formgivning i Kalmar län

Konstinköp 2017

Konstinköp Kalmar kommun 2017

Konstinköp 2018

Konstinköp Kalmar kommun 2018

Konstinköp 2019

Konstinköp Kalmar kommun 2019

Senast uppdaterad: 29 november 2019
Publicerad: 17 januari 2019