Anette Lundberg

Galleri Kvarnholmen är ett konstprojekt i samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmar City, fastighetsägare på Kvarnholmen och lokala konstnärer.

Berätta om dig själv

Jag är från Kalmar men har under stor del av mitt vuxna liv bott utomlands bla i Australien, Nya Zeeland, Italien och Frankrike. När jag återvände till Sverige utbildade jag mig till biomedicinsk analytiker och jag arbetar idag på Klinisk Kemi på Länssjukhuset i Kalmar. Konst har alltid varit en stor del av mitt liv. Allt från möbeltillverkning, gjutning, målning samt design.

Jag designar och tillverkar handgjorda smycken under namnet Lundbergh Jewellery. Det är tidlösa eleganta minimalistiska smycken inspirerade av den nordiska naturen och ljuset. Smycken finns i silver och brons och en del smycken bär äkta sötvattenspärlor eller Akoyapärlor.

Mina målningar är abstrakta och jag arbetar främst med akrylfärg men även mixed-media. Jag hämtar inspiration från min närmiljö samt från mina upplevelser från resor.

Instagram : lundberghjewellery och anettelundbergart

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet

Jag vill förmedla good mood. Jag vill att den som betraktar mina målningar ska skapa sin egna tavla och bilder utifrån deras egna erfarenheter och referensramar. Vi upplever färg, mönster och form olika utifrån vår sinnesstämning, personlighet och vad vi kan associera till. Det mood vi befinner oss i påverkar vad vi ser.

Berätta om just detta konstverk

Detta konstverk har jag döpt till Good Vibes Kalmar. Det jag vill förmedla här är att Kalmar är en fantastisk stad med otroligt många möjligheter. Det är en vacker sommarstad som sprudlar av liv. Kalmar har blivit vald till årets sommarstad hela 4 ggr i rad. Nu under rådande coronatider så ligger Kalmar bara och vilar för att återigen få visa sin fulla blom. Så håll ut och håll avstånd.

Hur var det att delta i projektet?

Det var ett annorlunda upplägg och spännande att få prova något nytt. Jag gillar utmaningar. Denna gång fick jag prova att måla en abstrakt målning fast med ett motiv som grundidé, med några signifikanta detaljer som vägledning till betraktaren angående motivet.

Om Galleri Kvarnholmen

På skyltfönster längs med kullerstensgatorna på Kvarnholmen kan du ta del av denna konstrunda vi kallar Galleri Kvarnholmen där tio olika lokala konstnärer på plats har skapat sina konstverk.

Projektet är en del av stadens gemensamma arbete att via Kalmar City jobba för en levande och attraktiv stadskärna.

Fler sidor inom galleri kvarnholmen

Anna Berg

Berätta om dig själv! Är verksam som konstnär sedan drygt trettio år. Främst som målare men jobbar även med andra u...

AnnaSaga Thyselius

Berätta om dig själv Jag heter AnnaSaga Thyselius, född 1968, uppväxt i Uppsala och sedan 2004 är jag verksam i Små...

Berit Sinnermark

Berätta om dig själv. En konstnär där collage och dikt är ständigt närvarande. Studier på Gerlesborgsskolan i Bohu...

Maggie Fredriksson

Berätta om dig själv. Jag jobbar med både keramik och bild i olika former. Kommer ursprungligen från Morgongåva i ...

Rosemarie Holmström

Berätta om dig själv Född på Öland, bor i Kalmar. Målar, skulpterar och gör installationer. Och skriver nästan lika...

Åsa Andersson

Berätta om dig själv. Jag är uppvuxen i Rockneby norr om Kalmar och bosatt sommartid på Revsudden sedan 1978.

Senast uppdaterad: 10 september 2020
Publicerad: 3 september 2020